23. april 2020.23. apr 2020.
Nastava na daljinu u  „Lazinoj” školi
NASTAVA U DOBA KORONE

Nastava na daljinu u „Lazinoj” školi

Kako bi nastava na daljinu,za učenike „Lazine” škole, bila što funkcionalnija, a pre svega što jednostavnija i kreativnija, svi učitelji i nastavnici ove škole su se svojski potrudili da olakšaju učenje kod kuće vodeći računa o potrebama svakog učenika
Uz jasnu poruku da je kretanje ograničeno i da moramo poštovati meru uvođenja vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije koju je Vlada preduzela zbog dobrobiti svih nas, škole su se, nažalost zatvorile, ali se vaspitno-obrazovni proces nije prekinuo, te smo sada, svi zajedno, u novoj ulozi učeći i radeći od kuće.
Kako bi nastava na daljinu, za učenike „Lazine” škole, bila što funkcionalnija, a pre svega što jednostavnija i kreativnija, svi učitelji i nastavnici ove škole su se svojski potrudili da olakšaju učenje kod kuće vodeći računa o potrebama svakog učenika.
Vrlo brzo su se na sajtu „Lazine” škole našle virtuelne učionice kreirane na platformi pod nazivom padlet.com. Posvećenost nastavnog kadra vidljiv je na osnovu sadržaja koji se nalazi u učionicama, a koji učenicima obezbeđuje učenje na daljinu.
Mnogo kreativnosti na jednom mestu, reči podrške, saveta za unapređenje učenja i bogati nastavi sadržaji, propraćeni uz upotrebu još zanimljivih digitalnih alata, krase virtuelne učionice koje su napravili vredni nastavnici i učitelji, stručni saradnici i bibliotekari pomenute škole.
Svaki virtuelni posetilac, pomoću samo jednog klika, može zaviriti u digitalnu biblioteku „Lazine” škole, slušati audio-zapise svojih omiljenih romana ili potražiti savet u kutku koji uređuju PP služba škole, a koja svojim korisnim materijalima, koje postavlja u svoju učionicu, daje savete i učenicima osmog razreda, budućim srednjoškolcima, kao i njihovim roditeljima.
Pored navedenih učionica, vaspitno-obrazovni proces se vrši i putem društvenih mreža, imejla i drugih digitalnih alata koji doprinose poboljšanju ovakvog vida nastave. Komunikacija sa učenicima teče izuzetno dobro. Vredno se prati i beleži svaka aktivnost učenika, a nastavnici i učitelji organizuju onlajn testove, zanimljive kvizove i daju preporuku za dalji rad kako bi znanje, koje se stekne na ovaj način, bilo što trajnije. U toku je izrada i školskog časopisa „Dečja posla” čije će stranice biti posvećene aktuelnoj temi, kao podrška i lepa reč za sve učenike, a mala školska sala, takođe, besprekorno funkcioniše u virtuelnoj učionici, uz savete o vežbama za zdrav način života.
Tokom prve nedelje realizacije nastave na daljinu sajt „Lazine” škole imao je preko 21.000 posetilaca, što govori da su, pored nastavnika, ovakvim načinom realizacije nastave zadovoljni i naši učenici, kao i njihovi roditelji, a danas taj broj prelazi preko 150.000 posetilaca.
Naravno, u susret iskazivanju interesovanja roditelja za upis učenika u 1. razred, vredni tim „Lazine” škole, na čelu sa direktorom Milanom Blagojevićem, na sajtu „Lazine” škole je kreirao odeljak pod nazivom Upis u prvi razred, gde roditelj, na osnovu jednog klika i popunjavanjem mini-uptinika može vrlo brzo iskazati svoje interesovanje i obaviti navedenu formalnost.
Sve navedeno je dokaz da je „Lazina” škola i te kako spremno dočekala novonastalu situaciju i uz podršku nastavnog osoblja, PP službe škole i svih stručnih saradnika se jako potrudila da opravda očekivanja učenika i njihovih roditelja, kao i da nastava koja se realizuje u njihovim virtuelnim učionicama bude zanimljiva, umerena, jasna i funkcionalna.
Uz poruku da ostanete kod kuće, „Lazina” škola vam želi dobro zdravlje.
OŠ „Laza K. Lazarević“

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa