28. jul 2011.28. jul 2011.
KULTURNI CENTAR ŠABAC

OD VARJAČICE DO LUTKICE

U okviru Mini dečjeg festivala, koji je trajao od 19. do 21. jula, prošlog četvrtka, ispred Kulturnog centra, održane su dve dečje lutkarske radionice „Oživimo Ivicu i Maricu“ i „Varjačice lutkice“. Radionice su realizovali Marija Malbaša iz novosadskog Lutkarskog studija „Pupeta“ i Cvetin Aničić iz Lutkarskog pozorišta Šid
Mini dečji festival, koji je organizovao Kulturni centar za mlade za šabačke mališane, privukao je prošlog četvrtka veliki broj dece i roditelja. Svojim kreativnim lutkarskim radionicama koje su se nalazile na dva punkta ispred Kulturnog centra, uz muziku i žagor, deca su uz pomoć Marije Malbaše iz novosadskog Lutkarskog studija „Pupeta“ i Cvetina Aničića iz Lutkarskog pozorišta iz Šida, prionula na posao da ožive svet mašte.
Na prvom punktu deca su sa Marijom Malbašom pomoću flomastera, hamer papira, selotejpa i makaza pokušala da ožive Ivicu i Maricu, da im udahnu novi život kroz sopstvenu maštu. Nedaleko od njih druga grupa pozabavila se drvenim varjačicama koje su ubrzo dobile svoje novo lice, kosu i odelo.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa