30. april 2020.30. apr 2020.
Foto: Đ. Đerić

Foto: Đ. Đerić

Poslovanje u vreme pandemije uz poštovanje mera

Odgovorni prema zaposlenima

Nemačko-srpska kompanija sa tradicijom u Šapcu. Odgovorno poslovanje. Neometan rad u vreme vanrednog stanja i pandemije. Poštovanje propisanih mera i zaštita zaposlenih
Metalno građevinsko preduzeće specijalizovano za proizvodnju teških i lakih konstrukcija, „M-Inox Construkt“ od 2010. godine posluje u Šapcu, a svoje redovne aktivnosti nije prekidalo ni u vreme pandemije poštujući sve propisane mera zaštite zaposlenih.

-Zaposlene svakodnevno na radno mesto dovozi prevoznik koji poštuje mere dezinfekcije autobusa, pre i nakon prevoza. Rad u proizvodnoj hali je prilagođen uslovima koje zahteva trenutna situacija, tako da je obezbeđena prostorna distanca između radnika. U svakom trenutku je dostupna tečnost za dezinfekciju, maske i na ulazu je dezo barijera. Kada je u pitanju kuhinja, obroci su organizovani u više etapa, kako bi bile ispoštovane sve neophodne mere prevencije - istakla je zamenica direktora “ M-Inox Construkt” Marijana Berić i pojasnila da nisu imali većih poteškoća u poslovanju.

-Neophodne sirovine smo uvozili iz Italije, ali smo bili prinuđeni da zbog trenutnih okolnosti u toj zemlji, sve neophodno dobavljamo iz Nemačke, i tamo plasiramo finalni proizvod dva puta nedeljno.

Prilikom obilaska proizvodne hale ove kompanije gradonačelnik Nebojša Zelenović je istakao da je neophodno da se obezbede uslovi za neometano poslovanje privrednika u gradu.
-”M-Inox Construkt” je dobar primer poštovanja svih mera i preporuka, od distance između zaposlenih, preko zaštitne opreme do dezinfekcije, a sve u cilju redovnog rada firme. To je značajno, jer se obezbeđuje posao, i naravno, prihod za sve zaposlene. Istovremeno je i pokazatelj da u šabačkom kraju postoje dobre, važne kompanije koje svoje proizvode plasiraju na inostrano tržište. Život ne sme da stane, ali mere prevencije moraju se poštovati. Pozivam sve privrednike da pokažu odgovornost, solidarnost i spremnost da se zajedno izborimo sa krizom- rekao je gradonačelnik.

U poslovnici “M-Inox Construkt-a” na Mišaru angažovano je nešto više od 60 radnika, a kako proizvodnja kontinuirano teče i tokom vanrednog stanja nije bilo potrebe smanjenjem broja zaposlenih. Dragan Mihailović kao najstariji radnik odlukom rukovodstva bio je oslobođen radnih obaveza određen vremenski period.
-Firma mi je omogućila budem pošteđen dolaska na posao tri nedelje, jer imam preko 60 godina. Od samog početka epidemije imamo zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, i svi poštujemo mere - kaže Mihailović.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa