7. maj 2020.7. maj 2020.
Tokom vanrednog stanja  zaposlili radnike
FIRMA KOMEKS IZ ŠAPCA

Tokom vanrednog stanja zaposlili radnike

Uspeli smo da održimo nivo proizvodnje i servisiramo sve naše kupce, koji uglavnom rade proizvode za prehranu jer je naša ambalaža u upotrebi u prehrambenoj industriji. Zahvaljujući našim standardima, koje smo uveli prethodnih godina, mi smo poprilično lako održali nivo koji je potreban da ne dođe do zaraze virusom korona
Da su šabačke firme dobro primenile epidemiološke preporuke, potvrđuje i firma „Komeks“, koja ne samo da je uspela zadrži zarazu izvan svojih prostorija već su zaposlili i pet novih radnika od uvođenja vanrednog stanja.
Da u “Komeksu” postoje jasno utvrđena pravila, jasno je na samom ulazu u kompleks firme jer jedan zaposleni svakom radniku i posetiocu meri temperaturu. Kod ulaznih vrata je dezo-barijera za cipele, a na stolu pored nalaze se maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju ruku. Tek posle svih navedenih procedura, zaposleni ili posetilac može u službene prostorije.

Proizvodnja je podeljena u tri smene kako bi se smanjio broj radnika koji su u isto vreme u prostoriji.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je danas tokom posete „Komeksu“ da je ovo firma koja može da služi kao primer drugima.
-Iako je teško vreme, mi ne dozvoljavamo životu da stane. Došli smo danas da vidimo kompaniju „Komeks“ koja treba da služi za primer poslovnom svetu i to je jedna od firmi kojom su Šapčani ponosni. Poštuju se sve mere dezinfekcije, zaštite radnika i ljudi koji ovde dolaze. Kompanija „Komeks“ ima 2000 kupaca, izvozi u zemlje bivše Jugoslavije tako da oni uvek mogu da pošalju poruku svima na koji način može da se posluje. Ono što sam čuo danas, da ne samo da nisu smanjili broj ljudi, već su zaposli pet radnika u ova dva meseca krize. To može da služi samo za primer za druge da se solidarno ponašaju. Poštovanje mera koje je doneo Štab za vanredne situacije, briga o ljudima je naš izraz solidarnosti koji treba da delimo u svojoj zajednici. Ja se svima zahvaljujem, kazao je gradonačelnik.
Rajko Pribilović, generalni direktor „Komeksa“ istakao je da su uspeli da servisiraju sve kupce i drže nivo proizvodnje tokom vanrednog stanja.
-Uspeli smo da sačuvamo našu organizaciju od virusa korona tako što smo poštovali sve mere koje su Grad i Republika preporučili. Rasteretili smo smene, radili smo u tri smene. Uspeli smo da održimo nivo proizvodnje i servisiramo sve naše kupce, koji uglavnom rade proizvode za prehranu jer je naša ambalaža u upotrebi u prehrambenoj industriji. Zahvaljujući našim standardima, koje smo uveli prethodnih godina, mi smo poprilično lako održali nivo koji je potreban da ne dođe do zaraze virusom korona, rekao je generalni direktor „Komeksa“, firme koja 30 godina postoji u Šapcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa