14. maj 2020.14. maj 2020.
Rad nije trpeo  nijednog momenta
Vopahel

Rad nije trpeo nijednog momenta

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je italijansku kompaniju“Vopahel“ (Vopachel) koja u Šapcu posluje od 2015. godine. Na početku krize imala je manjih problema sa transportom, jer sirovine uvozi iz Mađarske, Poljske, Holandije i Italije, ali je uprkos tome uspela da ispuni sve poslovne planove. Ova kompanija 80 odsto svog plasmana izvozi na tržište Zapadne Evrope, dok jedan deo distribuira u Rusiju.
-Vanredne okolonosti nisu uticale na tok proizvodnje. Mi smo odmah na početku pojačale mere predostrožnosti u cilju zaštite. S obzirom na to da radimo u industriji hrane i ranije su postojale mere zaštite, ovo nas je možda dodatno podstaklo, da ako smo nešto propustili ispravimo. Od grada smo dobili pamučne maske, a zatim smo nabavili i za jednokratnu upotrebu. Svakog petka smo organizovali kompletnu dezinfekciju proizvodnog pogona i kancelarije. Tokom krize, naši radnici su imali dozvole za rad. Proces proizvodnje nije prekidan nijednog momenta, osim za redovne servise- rekao je financijski direktor u kompaniji „Vopahel“ Slobodan Vilotić.
U šabačkoj industrijskoj zoni se nalazi ukupno 31 kompanija, u kojima danas radi 4.000 građana, a interesovanje investitora da posluju u Šapcu je veliko.
-Poslednji put sam posetio kompaniju „Vopahel“ kada je kupila tri hektara za izgradnju fabrike u Šapcu. U međuvremenu je zaposlila 20 ljudi, proširila kapacitete i omogućila italijanskoj firmi „Fox paku“ da se proširi na istoj parceli. Početna plata ovde iznosi 500 evra. „Vopahel“ je jedna od 11 italijanskih kompanija koja ima dobre uslove poslovanja. Zahvaljujući tome, mi imamo nove italijanske investicije. Dobili smo i nagradu od Italijansko-srpeske privredne komore. Šabac je proglašen gradom sa najboljim uslovima za strane investicije- naveo je Zelenović.
Zelenović je kazao da je Šabac pogodno mesto za strane investitore, i da ne postoji bolje mesto, sa boljim potencijalom u Srbiji.
-Naš grad ima perspektivu, Ovo je grad u kom građani imaju dobre zarade, zajednica koja brine o drugima, u takvoj zajednici svi imaju interes da ovde ostanu i da se bore za bolju budućnost. Podestiću da grad za buduće investitore ima na raspolaganju 250 hektara potpuno opremljenog zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni-zaključio je gradonačelnik.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa