14. maj 2020.14. maj 2020.
Uprkos krizi stabilna proizvodnja
GRADONAČELNIK U POSETI VESKOVINIJU

Uprkos krizi stabilna proizvodnja

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je u ponedeljak italijansku kompaniju Veskovini, koja se nalazi u Severozapadnoj radnoj zoni u Šapcu. Iako je pandemija koronavirusa poremetila sve tokove, to nije mnogo uticalo na poslovanje ove firme. Tokom vanrednoga stanja imala je kraći prekid od dve nedelje, zbog nemogućnosti snabdevanja sirovinama iz Italije. Uprkos krizi, uspela je da stabilizuje proizvodnju i otvori konkurs za dva radna mesta, bravara i mašinca sa radnim iskustvom.
-Kompanija „SBE Serbia“ već devet godina posluje u Šapcu. Naša firma nije otpustila nijednog radnika tokom krize, uspeli smo da stabilizujemo proizvodnju, ali radimo u smanjenom kapacitetu. Zadovoljni smo saradnjom sa gradom, ovde je otvorena i slobodna carinska zona koja nam olakšava poslovanje. Uspostavili smo isplativ ciklus proizvodnje. Zapošljavamo ljude sa područja Šapca i okoline, sarađujemo sa lokalnim dobavljačima i firmama –istakao je direktor proivvodnje u fabrici „SBE Serbia“, Aleksandar Mladenović.
Kompanija Veskovini je jedna od 11 italijanskih firmi koja uspešno posluje u Šapcu, a bavi se poizvodnjom vijaka za automobilsku industriju, svojim proizvodima snabdeva Fijat u Kragujevcu. U ovoj firmi je zaposlen 61 radnik.
- U Šapcu je 2014. godine bilo zaposleno 29.000 ljudi, a sada je 40.000, jer smo građanima stvorili mogućnost da pronađu posao. Sve ovo smo uspeli da uradimo mi, naši Šapčani, svi zajedno. U šabačkoj industrijskoj zoni danas radi 4.000 ljudi u 31 kompaniji koje se postiru na 150 hektara. Ovde će budući investitori moći da kupe nove parcele, a na raspolaganju imaju 250 hekrata. Ovo je najbolje mesto za stvaranje novih investicija. U budućnosti će svi naši sugrađani živeti bolje –rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa