14. maj 2020.14. maj 2020.
Donacija šabačkim zdravstvenim ustanovama

Zelene maske za zdravstvene radnike

Donacije za Dom zdravlja i Opštu bolnicu. Makse za višekratnu upotrebu namenjene i nošenju više sati u kontinuitetu. Borba sa kovidom još traje i svaka pomoć dobrodošla
Na spisku donatora koji su u periodu epidemije proizvodili zaštitnu opremu i svoj proizvode donirali onima kojima su najpotrebniji, radnicima koji su prvi u dodiru sa zaraženima kovidom 19 našla se i beogradska kompanija CCS Solution. Iako je reč o softverskoj komapaniji, između ostalog poznatoj i po sportskim aplikacijama konkretno namenjenim ljubiteljima košarke, tokom prethodna dva meseca su se privremeno preorijentisali na proizvodnju specijalizovanih zaštitnih maski, sada dostupnim i zaposlenima u Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ i šabačkoj Opštoj bolnici.
-Tražili smo način da doprinesemo u borbi protiv korona virusa. Svesni da se na nekim mestima zahteva njihovo konstantno nošenje čitavo radno vreme želeli smo da napravimo spoj efikasne zaštite i udobnosti za nošenje. Nadam se da smo uspeli, a značaj proizvoda je potvrđen i na Konkursu za inovativna rešenja za suzbijanje efekata pandemije Kovid 19, Fonda za inovacionu delatnost, Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije. Maska se može dezinfikovati, garancija je tri godine, uz zamenu filtera ne pruža samo zaštitu od kovida, već i od polena i svih zagađenja u vazduhu – približio je direktor Nenad Nikolin.
Dom zdravlja je dobi 50 pakovanja maski i odgovarajućih filtera, stotinu je namenjeno Opštoj bolnici. Borba još traje i veliki broj saveznika je neophodan u njoj.
-Mislim da smo postigli značajne uspehe u borbi sa virusom u Šapcu, rezultati pokazuju to, ali nikako ne smemo da se opuštamo. Svaka donacija je dobrodošla i svaka zaštita zdravstvenih radnika je zaštita svih. U najtežem periodu nismo imali zaraženih među zapsolenima u Domu zdravlja i to je izuzetno važno. Mi nastavljamo da radimo sve na suzbijanju kovida, a pozivam građane da nam pomognu u tome odgovornim ponašanjem i poštovanjem svih mera – naglasila je direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković.

Novo radno vreme
Kovid ambulanta Doma zdravlja tokom vanrednog stanja i u prvim danima po ukudanju radila od 7 do 22 časa, a odlukom resornog Ministarstva, od ponedeljka, 11. maja , radno vreme je promenjeno i sada je od 9 do 17 sati. Uz nju, sve službe u Domu zdravlja rade redovno.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa