14. maj 2020.14. maj 2020.
Ponovo radi šabački Koš klub

Za sportiste i rekreativce

Kapije šabačkog Koš kluba ponovo su otvorene posle gotovo dvomesečne pauze. Kao i pre epidemije, na terenu su dobrodošli i klubovi i rekreativci, a određeni su i termini za obe kategorije. Od 9 do 12, odnosno od 18 do 23 časa, teren koriste klubovi za trenažni proces, dok u međuperiodu teren je dostupan rekreativcima.
-Iskoristili smo pauzu i za manje popravke, odnosno osveženje objekta, kako bi bio potpuno bezbedan za rad i rekreaciju. Nadamo se da ćemo uskoro svi moći da se vratimo radu kao pre 15. marta, ali do zvanične odluke apelujem na sve sportiste, rekreativce, sportske radnike da budu odgovorni i poštuju mere zaštite, apelujem na klubove da organizuju treninge u manjim grupama, jer je to u opštem interesu – rekao je sekretar Sportskog saveza Šapca Dejan Popović.
Prvi su treninge nastavili, u skladu sa preporukama, mladi članovi OKK Šapca. Rade u malim grupama kako bi u svakom trenutku postojao razmak među njima, a jednom treningu je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
-Preporuka je da se treninzi, gde je moguće, obavljaju na otvorenom prostoru i mi kao grad se trudimo da našim klubovima omogućimo adekvatne lokacije za dobar i bezbedan rad do povratka u dvorane. Uskoro će biti završen i otvoreni teren u Sokolskom domu, što će biti još jedan važan objekat za rad klubova. Ne manje važno je što i rekreativci mogu da se vrate redovnim fizičkim aktivnostima, što je veliki doprinos svom zdravlju – izjavio je Pajić i dodao da mu je posebno drago što o Koš klubu, na pravi način, brigu vode i korisnici.
-Vreme je pokazalo da je odluka pre četiri godine o rekonstrukciji bila ispravna, ali i kada je otvoren Koš klub trebalo ga je održavati. Kada četiri godine kasnije pogledate, još uvek vidite uređen, svrsishodan i za oko prijemčiv prostor. Nadam se da će i u narednom periodu korisnici voditi računa kao i do sada i da ćemo svi zajedno čuvati Koš klub.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa