14. maj 2020.14. maj 2020.
Bezbednost prioritet
Predškolska ustanova „Naše dete“ počela sa radom

Bezbednost prioritet

PU „Naše dete“ otvorila svoja vrata za mališane čiji roditelji ne mogu da rade od kuće. Poštovanje svih preporučenih mera prevencije i zaštite dece u šabačkim vrtićima
U šabačkim vrtićima od ponedeljka boravi nešto više od 400 mališana čiji roditelji ne mogu da radne obaveze ispunjavaju od kuće. Predškolska ustanova „Naše dete“ preduzela je sve neophodne obavezne, preventivne metode zaštite najmlađih Šapčana, kao i zaposlenih u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi.
-Štab za vanredne situacije grada Šapca je obezbedio sve što je potrebno kako bi vrtići počeli sa radom za porodice u kojima roditelji ne mogu da svoje poslovne aktivnosti obavljaju od kuće. Za boravak mališana je neophodno da imaju potvrde o zdravstvenom stanju. Ono što bih istakao kao prioritet je bezbednost dece i mere koje se moraju poštovati, posebno kada je reč o najmlađima, jer oni su nam najvažniji. Ne smemo dozvoliti da se život zaustavi i moramo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da ljudi normalno obavljaju svoje obaveze, a jedan od načina je otvaranje obdaništa - rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović naglasivši da je zadovoljan načinom organizacije šabačkih vrtića, prilikom posete „Slobodi“.
-Grad je na rasoplaganju za sve što je potrebno kako bi se ispoštovale mere i deca bila zaštićena i bezbedna, a roditelji neometano radili.
Direktorka PU „Naše dete“ Sandra Mićić ističe da se vrši dezinfekcija svakog objekta u nekoliko etapa na dnevnom nivou. Poštuju sve preporuke resornog ministarstva, kao i Ministarstva zdravlja.
-Naša ustanova poseduje sve ono što je važno za bezbednost dece i zaposlenih. Imamo dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i opreme, koju smo delom obezbedili sami, a delom je donacija lokalnih privrednika i Grada. Nismo imali problema prilikom nabavke, jer su nam svi izašli u susret - navodi direktorka Mićić i dodaje da vaspitači nose zaštitne maske, a da one nisu obavezne za najmlađe.
-Rukavice kao deo zaštite nisu obavezne, jer se tako podstiče češće pranje ruku, i dece i zaposlenih. Kada je u pitanju sam prihvat mališana postoje određene procedure, od samog ulaska u dvorište roditelja. Obavezne su dezo-barijere, merenje telesne temperature, dezinfekcija ruku mališana, igračaka i prostorija nekoliko puta dnevno kako bismo bili sigurni da je sve bezbedno.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa