14. maj 2020.14. maj 2020.
KRIVINA U OGLEDALU

Ceca i Čeda u raljama Pinka

Ništa novo nećete pročitati ako napišem da u Srbiji ne postoji ogavniji, odvratniji i nevaspitaniji televizijski program od onog koji se emituje na Televiziji Pink. Ako je tačno da je Željko Mitrović, vlasnik gorepomenute medijske javne kuće, zacementirao lidersku poziciju Prvorođenog na srpskoj političkoj sceni, Prvorođeni je od njega uspeo da napravi monstruma za kojeg se i dalje ne zna koji su mu krajnji dometi. Poslednji Mitrovićev uradak bio je Hit Šit koji se emituje nedeljom u 21, kao neuverljiva kopija Utiska nedelje. Željku je, uvek u borbi za gledanošću, sinula ideja da u istom studiju ugosti nespojive individue - Svetlanu Cecu Ražnatović i Čedomira Jovanovića.

Da se stvar baš ne bi otrgla kontroli, obezbedio je i sebi mesto u to prvom cirkuskom redu, a da bi situacija bila još apsurdnija, kao ikebanu, da ne kažem fikus, u studio je doveo i sveže ofarbanu Dariju Kisić Tepavčević. Jedino mu nije bila potrebna Verica Bradić, voditeljka, čist višak, ali ona je formalni autor i voditelj. I pičvajz u režiji Željka Mitrvića mogao je da počne.

Dokazana i sudski presuđena kriminalka Ceca se odmah uzjogunila i digla nos na Čedu pitanjem zašto je ona bila uhapšena u akciji Sablja, jer je ona, možete misliti, samo jedna obična žena, sama, bez muža da je zaštiti i majka dvoje dece. Ne znam baš kakav je argument da ne bude uhapšena ako je samohrana majka, a da pri tom postoji neka osnova sumnje da je učinila neko krivično delo. A, Čeda, još luđi što je prihvatio učešće u takvoj, našao zashodno da joj odgovara. Teško da je uspeo da joj zapuši usta. Ne da se srpska majka, ima ona životno iskustvo o kojem Čeda može samo da mašta. Nekada jedan od najmoćnijih ljudi u zemlji doživeo je pravi nokaut kada je Ceca odvezala jezik i podsetila ga na druženja u Šilerovoj, izvlačenja Legije iz zatvora, i organizovanje posete supruge Dušanu Spasojeviću u zatvoru. Čeda je vrištao do neba kako to nije istina, a Ceca mu je svojim baršunasto-hrapavim glasom tenora odgovorila - istina bre.

Za to vreme Željko je gledao u telefon i sa ogromnim izrazom zadovoljstva saopštio da ih gleda dva miliona gledalaca. Izgleda, međutim, da je u međuvremenu stigla poruka i od nekog drugog. U jednom trenutku, naime, Željko je, ipak, pokušao da primiri situaciju i zamolio Čedu da prestanu sa tom temom da on ne bi progovorio, jer mu to nije bila namera. Očigledna namera bila je da se širokom auditorijumu podigne rejting hiberniranom Čedi, jer njega jadnog nigde nema, niti ga bilo ko hoće u koaliciju za izbore. i Čeda je poput svih ostalih na istorijskom minimumu, kada je reč o podršci, ali je Prvorođenom i te kako potreban u parlamentu. Željko se, međutim, otrgao kontroli i krenuo je u otvoreni fajt sa Čedom. Tom debolokošcu ništa nije bilo problematično. Ni to što mu je Čeda rekao da nije normalan, da je bolestan, da je svakome pomagao ali da ga moli da njemu ne pomaže itd. Željko je odgovorio da se Čeda družio sa ubicama Zorana Đinđić, a Ceca je tercirala - istina bre.

Ova tragikomika je dovela do toga da je Ceca uvređena napustila studio, a da Željko to nije ni konstatovao pošto je nastavio da priča o tome kako je Temza u doba korone postala bistra, Sava i Dunav pozelenili, a i da su nestale rupe u ozonskom omotaču. Srbijo oče i majko! Za to vreme, Darija se javno zapitala šta će ona u toj emisiji i ništa joj nije bilo jasno od početka do kraja.

Na jednom mestu u jednom trenutku su se okupili oni najgori u našem društvu. Čeda koji je živi dokaz da se od politike živi ko bubreg u loju, čak i bez podrške naroda. Željko koji je hodajuća reklama o tome kako zaštititi svoj kapital, a i uvećati ga Boga mi, ako si uvek uz vlast, ko god bio. I na kraju, Ceca. Šta reći o njoj? Ništa. Bolje je prećutati šta mislim o njoj i njenom radu. Dovoljno je da spomenem jednu njenu rečeniku u kojoj je rekla da je ona uspela u životu, jer da tog trenutka izađe na ulicu i zapeva slušaće je 150.000 ljudi, a Čeda ne može da pređe cenzus.
Kako nijedan mediji sa nacionalnom frekvencijom, ako apstrakujemo RTS, nema potrebu da nam prezentuje pravi program, sa pravim učesnicima rasprave i debate? Sve dok su nam kriminalci svakog soja svakodnevno u kući putem malih ekrana nikakvu perspektivu nemamo. Naša deca nemaju budućnost. Zašto da se muče kada mogu da napumpaju sise i usta kao Ceca, da vise kod Željka u programu, ili da malo odleže u zatvoru, a onda da ulete u medijski prostor sa pričom kako hoće da okupe mladost Srbije i da glasaju za vlast. Vlast koju podržavaju kriminalci, i raspale, u moralnom smislu, pevaljke i isti takvi političari nema potrebe da se brine za budućnost. Budućnosti nema.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa