21. maj 2020.21. maj 2020.
Bolja povezanost  svih delova grada
NOVI KOCEPT GRADSKOG PREVOZA KREĆE OD PRVOG JUNA

Bolja povezanost svih delova grada

Od 1. juna uvode se prve tri nove linije. Autobusi će za sada ići na sat vremena, a od septembra na 20 minuta. Gradski saobraćaj je zamišljen tako da se iz svake tačke u gradu može stići na bilo koji kraj grada
Novi koncept gradskog prevoza u Šapcu krenuće od 1. juna. Podrazumevaće nove autobuske linije koje će povezivati svih 10 gradskih mesnih zajednica, a svih 60 autobusa ići će na gas. Zbog epidemiološke situacije prva tri meseca autobusi će saobraćati po letnjem režimu, dok će od 1. septembra krenuti u punom kapacitetu.
-Šabac ima novi gradski prevoz. Svi autobusi u gradu Šapcu idu na gas i mislim da nigde u Srbiji nije takav slučaj. Imamo gorivo koje najmanje zagađuje životnu sredinu. Sada u ovim okolnostima, obzirom da se borimo još uvek sa epidemijom, saobraćaj se odvija na izmenjen način, odnosno u letnjem režimu. Čim pobedimo epidemiju i život se normalizuje imaćemo prevoz koji ide na 20 minuta novih šest gradskih linija i regularan seoski i prigradski saobraćaj. Ovo će biti najbolji prevoz u Srbiji i zahvaljujem se svim građanima koji ga sada koriste, zato što poštuju mere i vode računa jedni o drugima, rekao je prošle srede gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, vozeći se u jednom od prigradskih autobusa.
Od 1. juna uvode se prve tri nove linije. Autobusi će za sada ići na sat vremena, a od septembra na 20 minuta. Gradski saobraćaj je zamišljen tako da se iz svake tačke u gradu može stići na bilo koji kraj grada.
Lokalni saobraćaj u Šapcu je krenuo od 11. maja i autobusima se mogu voziti svi, uz poštovanje epidemioloških mera – nošenja zaštitne maske i držanja distance. Načelnik Gradske uprave Milan Vasić je objasnio da je sa smanjenjem epidemioloških mera javni saobraćaj počeo da funkcioniše, a da će se postepeno uvesti veći broj linija.
-Još uvek je smanjen broj putnika u autobusima, pa ne postoji ni potreba da trenutno saobraća više vozila. Drago mi je što vidim da se sve mere poštuju. Očekujem da već od 1. juna krenu gradske linije, što znači da će svih 10 mesnih zajednica biti povezano gradskim prevozom i naši sugrađani će iz bilo koje ulice u gradu moći da stignu na željeno mesto u Šapcu, a naročiti do javnih ustanova i institucija. Tokom leta ćemo funkcionisati u letnjem režimu prevoza, a od 1. septembra krećemo sa punim kapacitetom i 61 autobusom, naveo je Milan Vasić.
Karte za gradsku vožnju koštaće 70 dinara. Predviđeno je i da će vlasnici mesečnih karata moći neograničeno da se voze i gradskim i na seoskim linijama.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa