21. maj 2020.21. maj 2020.
Imamo obavezu da pomažemo najbolje
GRADSKE STIPENDIJE ZA NAJUSPEŠNIJE STUDENTE

Imamo obavezu da pomažemo najbolje

”Grad šalje izuzetnu poruku mladim ljudima, kao i njihovim roditeljima, a to je da ova deca treba da služe za primer”
Deset najuspešnijih i sedam studenata deficitarnih zanimanja, sa državnih fakulteta, potpisali su u subotu ugovore o stipendiranju sa gradonačelnikom Šapca, Nebojšom Zelenovićem. Grad je za finansiranje najboljih iz ovogodišnjeg budžeta izdvojio 3 miliona dinara, dok je visina mesečne stipendije 14.500 dinara.
Marija Rudaljević, studentkinja Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, i budući master reproduktivne biologije i endokrinologije, potom i molekularne biologije, i Damjan Marković, student novosadskog Filozofskog fakulteta, odsek germanistika, za lokalne medije su ovom prilikom izjavili da im ovakav vid finansijske podrške dosta znači, i izrazili zahvalnost gradonačelniku i šabačkoj gradskoj upravi što su prepoznali potencijal mladosti. Oni smatraju da ovakvi podsticaji doprinose boljoj budućnosti ne samo jednog grada, već cele Srbije.
-Mi imamo obavezu da pomažemo najbolje. Mladi ljudi, koji su odlučili da njihov životni put bude put znanja, dobijaju podršku od grada više od 15 godina. Bez obzira da li će u budućnosti doneti odluku da žive ovde, ili nekom drugom gradu u Srbiji ili inostranstvu, Šabac će pratiti njihov razvoj, jer ovo je grad svih nas, grad u kojem će svi vredni ljudi imati priliku da žive još kvalitetnije i sigurnije- istakao je gradonačelnik Šapca i dodao da je vreme epidemiloških izazova iza nas, tako da ovim mladim ljudima predstoje dani povratka na fakultete, ispita i kolokvijuma, te im on želi sreću da sve predstojeće obaveze na najbolji način završe.
Načelnica društvenih delatnosti, Tatjana Marković, je pojasnila da su stipendiju za najbolje studente dobili učenici treće, četvrte ili pete godine sa očišćenom prethodnom godinom i prosekom iznad 9,2. Prilikom odabira deficitarnih zanimanja koja će se stipendirati, slušane su preporuke NSZS. Od ponuđenih deset oblasti, popunjeno je sedam.
-Grad šalje izuzetnu poruku mladim ljudima, kao i njihovim roditeljima, a to je da ova deca treba da služe za primer. Ne samo za svoje roditelje i porodice, već i svima ostalima, jer moramo verovati da ćemo živeti u vremenu u kojem će isključivo merilo biti znanje. Čestitam i njima i njihovim roditeljima, i verujem i da ćemo u narednom periodu imati dovoljan broj studenata koji će pokazati izuzetne rezultate, a koje ćemo mi kao Grad podržati i nagraditi- istakla je Markovićeva.
T.T.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa