21. maj 2020.21. maj 2020.
Od zanatske radnje do prepoznatljivog brenda
„DUGA EL“ PRIMER USPEŠNE PORODIČNE FIRME

Od zanatske radnje do prepoznatljivog brenda

Moglo se malo osetiti da nije sve uobičajeno. Bio je manji obim posla što se tiče novih porudžbina i klijenata. Zato smo se bazirali na proizvodnju i završavali sve poslove koji su ugovoreni pre vanrednog stanja
“Duga EL” je još jedna šabačka uspešna porodična firma, koja je sitnim, ali sigurnim koracima vremenom povećavala svoje kapacitete. Počeli su 1994. godine kao samostalna zanatska radnja sa dva radnika, da bi danas imali 18 zaposlenih, dve poslovne hale i izvoz u zemlje u okruženju. Najpoznatiji su po proizvodnji svetlećih reklama, a pored toga proizvode i alu-poli fasade, prodaju pločaste materijale, alu-bond, klirit i pleksiglas.
Tokom vanrednog stanja radili su bez prekida, uz poštovanje svih propisanih mera, a bazirali su se na završetak ranije ugovorenih poslova.
-Širili smo se sa potrebama tržišta. Na početku smo iznajmljivali prostore. Nije bilo lako, morali smo malo da se pomučimo, da bismo sada imali dve naše hale. Planiramo i dalje da rastemo. Tokom vanrednog stanja smo poštovali sve mere. Radili smo normalno, samo sa neznatno kraćim radnim vremenom. Putem imejla smo dobijali uputstva od gradskog Štaba za vanredne situacije, tako da smo uvek bili informisani o svim merama i preporukama. Moglo se malo osetiti da nije sve uobičajeno. Bio je manji obim posla što se tiče novih porudžbina i klijenata. Zato smo se bazirali na proizvodnju i završavali sve poslove koji su ugovoreni pre vanrednog stanja, navodi Katarina Pavlović zadužena za marketing u firmi “Duga EL”.
Firmu, koja sa još 30 kompanija posluje u Industrijskoj zoni je posetio je prošle srede i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Prema njegovim rečima, sve te firme zajedno zapošljavaju 4.000 ljudi.
-Mali broj Šapčana zna da su skoro sve svetleće reklame na velikim objektima u Šapcu proizvedene u “Dugi EL”. Oni su prošle godine od Grada, zajedno sa jednom partnerskom firmom, kupili dodatnih 65 ari i napravili još 1.500 kvadrata poslovnog prostora. Mi ne pravimo razliku da li se radi o stranoj ili domaćoj kompaniji, nama su svi isti, jer pripadaju porodici šabačkih firmi u kojima se stvari odvijaju na jedan dobar način. Svi oni planiraju svoj razvoj. Najlepša vest koju sam danas čuo je da će ovde dve sestre nastaviti da rade zajedno. To je najsnažnija poruka koju možemo da pošaljemo - da vredi investirati u naš grad, da ne postoji bolje mesto u Srbiji od Šapca u kom može da se obezbedi dobar posao i bolja zarada. Ovo je grad svih nas i sve smo postigli zajedno i u budućnosti od Šapca možemo da napravimo mesto u kome svi živimo još bolje. Treba da se borimo za to, rekao je gradonačelnik Zelenović.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa