21. maj 2020.21. maj 2020.
Radili sa 50 odsto kapaciteta
GRADONAČELNIK ŠAPCA NEBOJŠA ZELENOVIĆ POSETIO KOMPANIJU IVA-ABOT ENTERIJERI

Radili sa 50 odsto kapaciteta

Bez obzira na teške okolnosti, mi smo uspeli da organizujemo proizvodnju sa 50 odsto kapaciteta, s tim da su zaposleni dolazili u određenim vremenskim intervalima, kako bi na vreme završavali poslove
Tokom vanrednog stanja još jedna firma sa poslovanjem u Šapcu je pokazala da je društveno odgovorna, solidarna i disciplinovana. U prilog tome svedoči činjenica da nije otpustila nijednog radnika, a onima na određeno vreme produžila ugovor. Naime, reč je o kompaniji „Iva“ koja radi pod brendom „Abot enterijeri“. Bavi se proizvodnjom nameštaja, a oko 90 odsto svojih proizvoda distribuiraju na inostrano tržušte u 120 zemalja –Evrope, Azije i Afrike.
Danas, nakon više od dve decenije poslovanja u Šapcu su uspeli da prošire svoju delatnost, a pod halama se nalazi više od 20.000 kvadratnih metara.
-Bez obzira na teške okolnosti, mi smo uspeli da organizujemo proizvodnju sa 50 odsto kapaciteta, s tim da su zaposleni dolazili u određenim vremenskim intervalima, kako bi na vreme završavali poslove. Jako veliki problem nam je prestavljalo, što zbog pandemije koronavirusom naše arhitekte nisu mogle da putuju. Nažalost to još uvek traje, jer su u pitanju države koje su najugroženije. Pre krize otišao je jedan kontigent za Japan, Australiju, Novi Zeland i Emirate. Nadam se da će se sve brzo završiti, da ćemo se svi vratiti u normalu- navela je direktorka uvoza i izvoza kompanije „Iva“-„Abot enterijeri“, Danka Šarčević.
Ovo preduzeće je protekle nedelje posetio gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović.
-Došao sam danas da posetim kompaniju „Abot enterijeri“ zato što je ova firma u međuvremenu proširila svoju proizvodnju. Sve što je u vezi sa njihovom radom, tržnim centrima i prodavnicama, svugde u svetu (Japanu, Australiji, Španiji) se proizvodi u Šapcu. Ovde rade obučeni, mladi ljudi na najmodernijim mašinama. Šabac je grad u kom će svaki građanin dobiti priliku da živi još bolje. Svako ko želi može sebi da zaradi i da ima veću platu- rekao je gradonačelnik.
Govoreći o brojkama, i o tome kako pandemija utiče na proizvodnju, on je istakao da je 200.000 građana ostalo bez posla od početka godine u Srbiji, dok se u Šapcu zaposlilo 147 ljudi.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa