21. maj 2020.21. maj 2020.
Šabačka privreda spremno dočekala vanredno stanje
ODRŽAN PRVI SASTANAK PRIVREDNOG SAVETA GRADA ŠAPCA OD POČETKA VANREDNOG STANjA

Šabačka privreda spremno dočekala vanredno stanje

Najvažnija tema sastanka Privrednog saveta Grada Šapca, održanog u petak, bila je kako su firme uspele da prebrode vanredno stanje u kom su se prvi put našle, ali i planovi za naredni period. Prva sednica po prekidu vanrednog stanja bila je veoma dinamična.
-Na sednici je iznet niz predloga, u smislu poboljšanja odnosa i donošenja odluka od strane Grada. Urađena je analiza stanja iz prethodnog perioda. Pokazalo se da je šabačka privreda bila spremna za vanredno stanje. Neke kompanije su imale zalihe sirovina za narednih nekoliko meseci. Neki su imali i problem sa radnom snagom, trebalo im je još radnika. Privreda je na sve izazove spremno odgovorila. Trgovine mešovitom robom su radile jako dobro i ostvarivale znatno veće promete nego u uobičajenim situacijama, naveo je predsednik Privrednog saveta Grada Šapca Zoran Tošić.
Prethodna sednica Privrednog saveta održana je tri dana pre početka vanrednog stanja i na njoj je tema bila priprema privrede i čitavog grada za epidemiju koronavirusa. Od tada Privredni savet je imao niz kontakata sa svim firmama koje su radile i konsultovali su se oko svih problema koji su nastajali u toku rada.
-Razgovarali smo o problemima koje su imali u proizvodnji, počev od transporta, carine, uvoza i izvoza robe. Pokušavali smo, uz veliku saradnju Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i svih službi u gradu, da rešavamo sve probleme koji su se javljali. Dosta nam je u tome pomogla i Privredna komora iz Valjeva sa kojom smo imali stalnu komunikaciju, rekao je Zoran Tošić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa