21. maj 2020.21. maj 2020.
PARK U MASARIKOVOJ

Šabac, grad koji čuje građane

Izgradnja parka u Masarikovoj ulici u Šapcu ušla je u drugu fazu, čija je ukupna vrednost šest miliona dinara. U okviru rekonstrukcije park će dobiti savremen izgled koji podrazumeva, zamenu starih staza-behatonom uz pratnju postojećih dijagonala. Predviđena je postavka urbanog mobilijara dizajniranog po savremenim standardima u vidu velikih geometrijskih klupa, a uklanjanjem žive ograde biće otvoren prema stambenoj zoni. Park je već dobio moderno dečje igračište zahvaljujući donaciji Evropske unije, koja je ujedno i partner u ovom projektu.
Građani mesne zajednice Preki šor su odlučili da novac od povraćaja poreza na imovinu ulože u uređenje parka, a grad je dodao ostatak sredstava.
-Grad Šabac ima najefikasniju i najjeftiniju gradsku administraciju. Mi slušamo naše građane i ono što su rekli na referendumima. Građani Mesne zajednice Prekog šora su istakli da im je ovaj park od velikog značaja, a siguran sam i svim Šapčanima. Odvojili su milion i devet stotina hiljada dinara da se urede staze i zamene klupe. U dogovoru sa našim arhitektama i dizajnerima smo odlučili da pošto se park nalazi na lepom mestu uložimo dodatan novac. Park će povezati Masarikovu ulicu i ulicu Miloša Obilića, a radiće se i novi trotoari. Sve ovo smo uradili mi, građani Šapca, svi zajedno. Svaki građanin koji je vredan će moći da živi bolje i sigurnije. Za četiri godine bićemo svi ponosni na naš grad – istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Gradski arhitekta Ksenija Lukić kaže da je sa radošću dočekala vest o uređenju još jednog parka u gradu, i smatra da su ovakve intervencije u postojećim parkovima trebale odavno da dobiju savremeno ruho jer se time unapređuje kvalitet života građana.
Park će uskoro imati uređene staze i centar. Po završetku će dobiti atraktivan i zanimljiv mobilijar (objedinjen manir). Takođe, živa ograda ka ulici Miloša Obilića će biti uklonjena da otvori park prema stambenoj zoni. Verujem da će graćani biti zadovoljni celokuplim izgedom - rekla je Ksenija Lukić.
Grad Šabac je do sada u infrastrukturu uložio više od 15 miliona evra.
M.G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa