4. avgust 2011.4. avg 2011.
IVANA TERZIĆ, DIPLOMIRANA GLUMICA IZ BOGATIĆA

UMETNICA POZORIŠTA BEZ GRANICA

Na Fakultet umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, donela sve najbolje iz amaterizma. Upijala savete reditelja. Nagrađivana. Željna dokazivanja na daskama koje život znače
Zahvaljujući upornom radu, velikoj ljubavi prema pozorištu i talentu, Ivana Terzić iz Bogatića, uspela je da ovog leta diplomira glumu na Fakultetu umetnosti iz Kosovske Mitrovice.To je pošlo za rukom malom broju njenih kolega. Diplomu visokog obrazovanja u glumačkom poslu, stekla je nedavno u Beogradu. Prethodno, Ivana je više od decenije plenila pažnju ljubitelja pozorišne umetnosti, kao mlada glumica Amaterskog pozorišta “Janko Veselinović“ iz Bogatića, koje je u proteklih šest decenija od osnivanja iznedrilo, veliki broj talenata od dece do korifeja.
- Posebnu zahvalnost dugujem reditelju Zoranu Đonliću, koji nas je naučio prvim scenskim pokretima i mnogim drugim tajnama pozorišne igre. Trudila sam se da to zapamtim i danas sam verna pozorištu “Janko Veselinović“, bez obzira što je od te prve pozorišne predstave za decu “Okreni jastuk“, kada sam bila učenica petog razreda Osnovne škole “Mika Mitrović“ u Bogatiću i nastupila u dečjem ansamblu, prošlo skoro dve decenije. Zoran mi je nesebično pomogao i ulio nadu da i kasnije uspešno ostvarujem male, ali značajne uloge, kaže Ivana.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa