21. maj 2020.21. maj 2020.
Dušin kutak
FARMACEUT DUŠICA NIKOLIĆ:
KVANTNA MEDICINA U SLUŽBI ZDRAVLjA

Dušin kutak

Ova situacija je prilika da preispitamo naše poimanje zdravlja, da shvatimo da je naše telo potrošno i da ga treba negovati i činiti sve da mu pomognemo u borbi, ne samo sa ovim virusom, nego i svim budućim izazovima
Iako je diplomirani farmaceut, Dušica Nikolić je u neprekidnoj potrazi za usavršavanjem. Kada je organizovana edukacija iz homeopatije pri Srpskom lekarskom društvu, bila je u prvoj generaciji onih koji su je završili. Potom je pohađala, takođe pri SLD, edukaciju iz kvantne medicine. Znanje je proširila proučavanjem akupunkture, odakle sve izvire.

Svaka ćelija ima svoju frekvenciju
Subatomski svet prelaska materije u energiju i energije u materiju predmet je izučavanja mnogih naučnih disciplina. To je razlog prisutnosti sve većeg broja matematičara, drugih naučnika u medicini, što omogućava multidisciplinski pristup. Sve metode tradicionalne i kvantne medicine mogu biti samostalne, ali i komplementarne u rešavanju nekog medicinskog problema. Sve više je prisutan holistički pristup, koji podrazumeva lečenje čoveka u celosti. Cilj je da se prevaziđu ograničenja oba pravca u cilju dobrobiti čoveka.
Jedno od osnovnih načela kvantne medicine je da svaka ćelija ima idealnu frekvenciju u stanju zdravlja. Kvantni način lečenja obuhvata čitav niz metoda holističkih principa i tehnika. Skoro svi dijagnostički postupci, uključujući i homeopatiju, dobijaju naučnu osnovu i objašnjenje u kvantnoj fizici. Klasična medicina već trista godina izučava ljudsko telo preko anatomije, citologije, histologije i biohemije, ali ni do danas nema odgovor na pitanje šta je to što suštinski razlikuje živo od neživog, čoveka od biljke, kao i od drugog čoveka. Nauka i savremena medicina prihvatile su da postoji energija u svakom živom organizmu i dokazale da postoji čitav spektar elektromagnetnih talasa osobenih frekvencija, amlitude i dužine. Znamo da postoji biopolje i aura koju možemo videti odgovarajućim kamerama, ali još uvek ne možemo da utvrdimo spektralnu traku i opseg frekvencija. Maksvel, Herc i Tesla proučavali su herzijanske i neherzijanske, ili Tesline talase, za koje se zna da su dimenziono i strukturno drugačiji i da ne mogu da se izmere. Početkom 20. veka, potvrdđeno je postojanje mikrotalasa koje poseduje svaki čovek, a koji predstavljaju kosmičku šifru postojanja kao oblik kodiranih informacija. Nikola Tesla je među prvim naučnicima spoznao energetsko svojstvo svega postojećeg i primenio talase visoke frekvencije za poboljšanje zdravlja. Posle njega, Rife otkriva da ćelije koje su izložene nekom obliku energije odgovarajuće frekvencije, kroz rezonantne skelete svoje strukture, apsorbuju tu energiju. Kada energija prođe kroz ćeliju, ona može biti razorena.

Bolest je informacija
Postoje dva pravca u kvantnoj medicini - visokofrekventna i niskofrekventna medicina, u zavisnosti od talasa koje koristi u lečenju. Zajedničko za obe je da se koriste talasi male amplitude milimetarskog dijapazona, a dejstvo se zasniva na rezonantnom efektu. U današnje vreme, nuklearni fizičar Sergej Pantelejmonović Sitko razvija novi pravac u fizici i formira, zajedno sa Frelihom, koncept kvantne fizike života koja je temelj današnjeg lečenja kvantnom medicinom. Oni pojašnjavaju da, pored anatomsko-morfološke strukture, postoji i elektromagnetni kostur čoveka kroz koji cirkulišu elektromagnetni talasi koji stvaraju vlastito koherentno polje. Naše telo kao sistem funkcioniše na osnovu prenosa informacija, a nosači tih informacija su elektromagnetni talasi. Sve je u stanju stalnih vibriranja ekstremno visokih, ili niskih frekvencija. Bolest je, prema njihovim istraživanjima, metastabilno stanje. Informacije o bolesti unose se putem elektromagnetnih talasa i na taj način dolazi do implementacije virusa i izazivanja disbalansa predhodno stabilnog stanja. To se može sprečiti elektromagnetnim omotačem koje pravi jako koherentno polje i ne dozvoljava uticaj spoljnjih štetnih agenasa, virusa i bakterija, na ljudski organizam. Ovim metodama korigujemo poremećaj funkcije i organizam postepeno uvodimo u osnovno stanje ravnoteže, odnosno, zdravlja.

Prilika za promenu
Danas smo svi suočeni sa opasnošću koja je pogodila celo čovečanstvo u obliku koronavirusa . Novi virus koji nam je postao pretnja po život svrstali smo u grupu sars virusa, ali se pokazao mnogo opasniji nego što su prvi izveštaji govorili - da je malo virulentan i blaži od svoja dva predhodnika, poznata kao ptičji i svinjski grip. Ovo je mutirani virus, sastavljen od dnk toplokrvnih i hladnokrvnih životinja i čoveka, zbog čega je njegova virulencija velika. Ljudski rod se do sada nije susretao sa ovakvim virusom i nije razvio odbrambeni mehanizam u odnosu na njega. Vremenom ćemo razviti kolektivni imunitet koji će omogućiti da on ne bude više tako snažan i, samim tim, manje ćemo biti životno ugroženi.
Pošto svaku bolest prati i pogoršanje psihičkog stanja, pojava napetosti, razdražljivosti i depresije, kvantna medicina i za to ima rešenje. Važno je da se, pored ovih terapija, pacijent oseća bolje i da njegov odbrambeni mehanizam bude oporavljen. S obzirom da su sve alternativne grane povezane jedna sa drugom, stanje zdravlja može se održavati i homeopatijom, kao najnežnijom u lečenju. Nadam se da će jednog dana medicina obuhvatati ravnopravno sve pravce lečenja i da će pacijent biti u mogućnosti da izabere metodu kojom će moći da povrati ravnotežu u organizmu da bi mogao da se izbori sa svakom bolešću.
Svaka, pa i ova situacija, prilika je da počnemo drugačije da gledamo na život i da naučimo da su tolerancija, uzajamna pomoć, ljubav i prijateljstvo duhovne vrednosti koje su važnije od svega ostalog. Ovo je prilika da preispitamo i naše poimanje zdravlja, da shvatimo da je naše telo potrošno i da ga treba negovati i činiti sve da mu pomognemo u borbi, ne samo sa ovim virusom, nego i svim budućim. Velike krize su šansa za razvoj i pročišćenje tela i duha.

EMOCIONALNA RAVNOTEŽA
Stres, koji predstavlja reakciju organizma na nadražaje iz spoljne sredine polako iscrpljuje organizam, troši njegove rezerve i dovodi do težih simptoma. Tada vegetativni nervni sistem, koji radi bez naše svesne kontrole, a koji ima dva dela, simpatikus i parasimpatikus, pokušava da popravi ono što može. Najpre simpatikus pokušava da prilagodi naše telo naporima i luči hormone adrenalin i kortizon, a parasimpatikus pokušava sve to da kompenzuje i brine se o uspostavljanju psihičke ravnoteže, štedi energiju. Stres pogađa srce i krvne sudove, a stalni nedostatak kiseonika remeti metabolizam i stvara hronični osećaj umora, nedostatak energije, što iscrpljuje imunitet i dovodi do bolesti. Stalni pritisak kojem je moderni čovek konstantno izložen i preveliki zahtevi koji se očekuju u nemogućim vremenskim rokovima, dovode svakog, i najstabilnijeg čoveka, do stanja razdražljivosti i rasejanosti, sa konstantnom neurološkom knedlom u grlu. Mikrorezonantnom terapijom dovodi se u ravnotežu prvenstveno vegetativni nervni sistem, stresogeni i adaptogeni hormoni, što sprečava razvoj mnogih psihosomatskih bolesti koje su u ekspanziji. Postiže se emocionalna ravnoteža i organizam se vraća u dobru formu.


ENERGIJA JE SUŠTINA ŽIVOTA
Kvantna medicina je pravac holističke medicine koji integriše znanja kvantne fizike zapadne, istočne medicine i bioelektronike. Razvojem kvantne fizike spoznalo se ono što je oduvek bio osnov istočnjačke filozofije, da je energija suština života i da svaka promena energetskih tokova organizma dovodi do promena na fizičkom i psihičkom nivou koje vremenom dovode do stanja bolesti. Osnovno načelo kvantne medicine je da apsolutno sve ima svoju frekvenciju i kada smo u ravnoteži, odnosno zdravi, naše frekvencije su idealne. Svaka promena koja nastala pod dejstvom spoljašnjih ili unutrašnjih faktora može se očitati promenom frekvencije.


POVRATAK U ZDRAVLjE
Kvantna medicina tretira ceo organizam. Posle dijagnostike i uzimanja anamneze, označava mesta koja su promenila frekvenciju. To su mesta koja su potencijalni problem, ili onaj koji već postoji. Praktično, naše slabe tačke u odbrani. Mikrorezonantnom terapijom lekar tim mestima vraća frekvenciju u pređašnje stanje i deluje pozitivno na imunitet. Zato kažu da je to savršen način za prevenciju bolesti, brzu rehabilitaciju i olakšavanje toka bolesti.

Priredila: Mirjana Filipović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa