21. maj 2020.21. maj 2020.
PISMA ČITALACA

Zašto su visoki računi za vodu

Mi građani, mislili smo da od korona virusa nema ništa gore. Da smo pogrešno mislili demantovalo nas je JKP “Vodovod” – Šabac aprilskim računima za vodu. U ulici Laze Lazarevića svi stanari ne mogu da dođu k sebi zbog čega su ovako visoki računi u aprilu, kao da svi imamo bazene za kupanje.
Odgovor je istina stigao, dosta neubedljiv od telefonske sagovornice iz Vodovoda 13. maja, koja ovako objašnjava visoke račune: gospodine, račun za dva meseca (na računu piše da je samo za april). Za vreme ograničenog kretanja građana svi su bili kući i više trošili vodu. Ako vi niste mnogo trošili trošio je vaš komšija i drugi. Otuda veća potrošnja vode. Eto, i ja sam dobila račun preko 3.000 dinara. Sledeći račun biće još veći...?!? Računi drugih komunalnih službi nisu se povećavali. Verovatno kod njih nije bilo korona virusa.
Nama građanima nije jasno za koja dva meseca nam naplaćuju vodu kada smo svi, iako je bilo ograničeno kretanje građana, redovno od svih gradskih službi dobijali svakog meseca račune i plaćali ih. Nemoguće je da su građani za mesec dana potrošili vodu zato što su svi bili kod kuće, kao da je to bio mesec juli. Ovde, tako izgleda, neko hoće da nas, uz pomoć korona virusa, žedne prevede uz pomoć JKP “Vodovod” – Šabac. Ne znam da li ima veze, ali slično radi i TV igra “Loto”, koja svaka 3 – 4 meseca jedno kolo naplati duplo, pa opet po starom.
Mi građani, po ovom pitanju, ne možemo da iskažemo građansku neposlušnost – da ne platimo račune jer nam sledećeg meseca dođe dupli račun sa kamatom.
Otuda molimo ”Glas” da nam učini uslugu koliko su ovi računi opravdani, i to samo kod JKP “Vodovod “- Šabac.
U ime građana Lazine i drugih ulica – Hvala!
S.Stojanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa