21. maj 2020.21. maj 2020.
MALI KLUB -  VELIKI USPESI
TENISKI KLUB „STARI GRAD“

MALI KLUB - VELIKI USPESI

Državna titula bez rezerve, odbrana titula protiv jačih igrača. Cilj novi uspesi sa novim generacijama
Tenis je verovatno sport koji u Srbiji beleži najveći rast popularnosti u poslednjoj deceniji. Iako u Šapcu nije baš prvi izbor najmlađih više klubova radi u našem gradu, a ne izostaju uspesi. Teniske terene u velikom parku mnogi vide kao pre svega prostor za rekreaciju, ali to su tereni kluba „Stari grad“, osnovanog 1989, gde su stasali i još stasavaju mladi predstavnici belog sporta, tvorci velikih uspeha u prethodne dve godine, od kojih neki mogu dobiti epitet neverovatnih.
Mala prostorija polako postaje trofejna sala, a u njoj se najviše ističu dva šampionska pehara, namenjena šampionima Srbije u ekipnoj konkurenciji za kategoriju piniora do 14 godina. Prva od dve titule osvojena je 2018.
-Kada smo krenuli na Prvenstvo u Čačak imali smo u klubu samo tri registrovana igrača, te smo bili bez rezerve. Nastupali su: Lazar Dimitrijević (prva tabla), Matija Tešić (druga tabla) i Saša Marković (treća tabla). Otišli smo s nadom, bez većih ambicija, a onda smo najpre iznenadili beogradsku „Gazelu“, potom Tenisku akademiju „Tipsarević“ i u finalu Tenisku akademiju „Živković“ (Niš). Ne samo veliki uspeh, već bih pre rekao čudo – seća se sportski direktor kluba i vođa ekipe Nebojša, Bata, Dimitrijević.
Godinu dana kasnije su prvi nosioci, ali ponovo ne i prvi favoriti. U odnosu na prethodno leto, sada su imali rezervu i slobodni status u prvom kolu. Na pozajmicu iz zrenjaninskog „Galeba“ stigao je Zoran Ludoški koji je bio na prvoj tabli, a u sastavu su ostali Lazar Dimitrijević i Saša Marković, dok je Matija Dimitrijević bio rezerva. Sada je u polufinalu maksimalnim rezultatom „počišćena“ beogradska Crvena Zvezda, a u finalu „Gazela“ pobedama u dva singla čime je titula odbranjena.
-Ponosni smo na ove rezultate, a posebno bih istakao našeg trenera Aleksandra Pavlovića koji fantastično radi sa decom, odlično predvodi školu tenisa i nadamo se da će nastaviti da stvara tenisere koji će nas predstavljati kao i ovi momci koji su doneli najveće uspehe klubu do sada. Korona je poremetila ovu sezonu, ali mi se trudimo da radimo i nadam se da nas čeka još mnogo uspeha – dodao je Dimitrijević.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa