Info

(28. maj 2020.)
JOŠ JEDNA ŠABAČKA KOMPANIJA NA ČIJI RAD
NIJE UTICALO VANREDNO STANjE

“Galeb” ume da se izbori sa izazovima

Radili smo sve vreme, samo je proizvodnja bila u nešto manjem obimu. Sve što je bilo vezano za kafiće i restorane, kao i proizvodnja zatvarača bilo je u blagom padu, ali sa druge strane porasla je proizvodnja limenki za prehranu i hemiju. Najveću zahvalnost dugujemo zaposlenima koji su hrabro bili u prvim borbenim redovima
“Galeb” ume da se  izbori sa izazovima
Prva privatna firma registrovana u bivšoj Jugoslaviji “Galeb Grup” i posle više od četiri decenije uspešno radi. Prebrodili su velike krize i izazove, tako da je poslednje vanredno stanje bila mala proba spremnosti rukovodstva i radnika da se prilagode novoj situaciji.
-”Galeb metal pak” izvozi više od 60 odsto svoje proizvodnje. Naše fiskalne kase stigle su čak do Etiopije. Dobro smo pregurali period vanrednog stanja. Bili smo spremni i organizovani. Najveću brigu vodili smo o bezbednosti naših zaposlenih, tako da smo pojačali sve mere koje su nam savetovali i gradski i republički štabovi za vanredne situacije. Radili smo sve vreme, samo je proizvodnja bila u nešto manjem obimu. Sve što je bilo vezano za kafiće i restorane, kao i proizvodnja zatvarača bilo je u blagom padu, ali sa druge strane porasla je proizvodnja limenki za prehranu i hemiju. Najveću zahvalnost dugujemo zaposlenima koji su hrabro bili u prvim borbenim redovima. Zajedno sa rukovodstvom, koje je bilo posvećeno, prošli smo ovaj težak period, istakla je Nataša Marković, generalni direktor kompanije “Galeb Grup”.
Robu izvoze u 28 zemalja. Metalna ambalaža, zatvarači, limenke za prehranu i hemiju, fiskalne kase, džps sistem za praćenje vozila i servisiranje i prodaja aparata za zavarivanje i različitog ručnog alata asortiman su po kom je kompanija poznata daleko izvan granica Srbije.
Kompaniju je prošle srede posetio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i uverio se u dobru organizaciju rada, ali da se i dalje poštuju sve epidemiološke mere. Pohvalio je dobru atmosferu u fabrici, povezanost među ljudima i porodični odnos prema poslu.
-Uvek je lepo doći u dobro organizovane šabačke firme. Kompanija “Galeb Grup” je jedna od njih i zajedno sa kompanijama koje posluju duže od 30 godina u našem gradu čini stabilnu kičmu domaćih firmi koje vode računa o tome da drže visok kvalitet svojih proizvoda, a sa druge strane da upošljavaju domaću radnu snagu. Kompaniju “Galeb” čekaju bolji dani i proširenje proizvodnje, što znači više posla i bolje zarade. Ne postoji bolje mesto u Srbiji od Šapca za nove investicije i bolje zarade. Svi treba da budemo ponosni na ono što smo do sada postigli i da za četiri godine živimo još bolje. Naš cilj je da svako ko je vredan može da živi bolje u Šapcu. Ovo je grad svih nas koji u njemu živimo i radimo i vredi boriti se i odbraniti njegovu slobodu, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Gradonačelnik je istakao da je dobro što kompanija “Galeb” ima u svom poslovanju i “IT” segment, jer se grad okreće ka pametnim rešenjima u gradskoj infrastrukturi i mogli su da otvore dosta tema tokom ove posete.
M.M.

Najnoviji broj

2. jul 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa