28. maj 2020.28. maj 2020.
“Galeb” ume da se  izbori sa izazovima
JOŠ JEDNA ŠABAČKA KOMPANIJA NA ČIJI RAD
NIJE UTICALO VANREDNO STANjE

“Galeb” ume da se izbori sa izazovima

Radili smo sve vreme, samo je proizvodnja bila u nešto manjem obimu. Sve što je bilo vezano za kafiće i restorane, kao i proizvodnja zatvarača bilo je u blagom padu, ali sa druge strane porasla je proizvodnja limenki za prehranu i hemiju. Najveću zahvalnost dugujemo zaposlenima koji su hrabro bili u prvim borbenim redovima
Prva privatna firma registrovana u bivšoj Jugoslaviji “Galeb Grup” i posle više od četiri decenije uspešno radi. Prebrodili su velike krize i izazove, tako da je poslednje vanredno stanje bila mala proba spremnosti rukovodstva i radnika da se prilagode novoj situaciji.
-”Galeb metal pak” izvozi više od 60 odsto svoje proizvodnje. Naše fiskalne kase stigle su čak do Etiopije. Dobro smo pregurali period vanrednog stanja. Bili smo spremni i organizovani. Najveću brigu vodili smo o bezbednosti naših zaposlenih, tako da smo pojačali sve mere koje su nam savetovali i gradski i republički štabovi za vanredne situacije. Radili smo sve vreme, samo je proizvodnja bila u nešto manjem obimu. Sve što je bilo vezano za kafiće i restorane, kao i proizvodnja zatvarača bilo je u blagom padu, ali sa druge strane porasla je proizvodnja limenki za prehranu i hemiju. Najveću zahvalnost dugujemo zaposlenima koji su hrabro bili u prvim borbenim redovima. Zajedno sa rukovodstvom, koje je bilo posvećeno, prošli smo ovaj težak period, istakla je Nataša Marković, generalni direktor kompanije “Galeb Grup”.
Robu izvoze u 28 zemalja. Metalna ambalaža, zatvarači, limenke za prehranu i hemiju, fiskalne kase, džps sistem za praćenje vozila i servisiranje i prodaja aparata za zavarivanje i različitog ručnog alata asortiman su po kom je kompanija poznata daleko izvan granica Srbije.
Kompaniju je prošle srede posetio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i uverio se u dobru organizaciju rada, ali da se i dalje poštuju sve epidemiološke mere. Pohvalio je dobru atmosferu u fabrici, povezanost među ljudima i porodični odnos prema poslu.
-Uvek je lepo doći u dobro organizovane šabačke firme. Kompanija “Galeb Grup” je jedna od njih i zajedno sa kompanijama koje posluju duže od 30 godina u našem gradu čini stabilnu kičmu domaćih firmi koje vode računa o tome da drže visok kvalitet svojih proizvoda, a sa druge strane da upošljavaju domaću radnu snagu. Kompaniju “Galeb” čekaju bolji dani i proširenje proizvodnje, što znači više posla i bolje zarade. Ne postoji bolje mesto u Srbiji od Šapca za nove investicije i bolje zarade. Svi treba da budemo ponosni na ono što smo do sada postigli i da za četiri godine živimo još bolje. Naš cilj je da svako ko je vredan može da živi bolje u Šapcu. Ovo je grad svih nas koji u njemu živimo i radimo i vredi boriti se i odbraniti njegovu slobodu, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Gradonačelnik je istakao da je dobro što kompanija “Galeb” ima u svom poslovanju i “IT” segment, jer se grad okreće ka pametnim rešenjima u gradskoj infrastrukturi i mogli su da otvore dosta tema tokom ove posete.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa