28. maj 2020.28. maj 2020.
Od zanatske radnje do prepoznatljivog brenda
Poseta kompaniji „FavOrit“

Od zanatske radnje do prepoznatljivog brenda

Kompanija „Favorit“ koja prerađuje plastične mase, posluje 27 godina u Šapcu. Od male zanatske radnje uspela je da proširi svoje kapacitete i postane prepoznatnjiva na tržištu bivše Jugoslavije, Mađarske i Albanije. Odmah po osnivanju proizvodnju je bazirala na preradi plastičnih masa, zatim je počela proizvodnju tuševa, kada, kabina, spa kada a bavi se i preradom kingsajz ploča.
Prema rečima vlasnika firme Zlatka Pavlovića, zbog vanrednog stanja njihova proizvodnja je bila obustavljena mesec i po dana, ali su ipak stigli da završe poslove na vreme.
-Odmah po uvođenju vanrednog stanja, mi smo poslali zaposlene na plaćeno odsustvo, zatim smo obavestili klijente iz inostranstva da nećemo poslovati neko vreme. Nije bilo otpuštanja radnika i proces rada nije trpeo. Veliku podršku smo imali od lokalnog Odeljenja za ekonomski razvoj. Posle više nedeljnog prekida zbog epidemije koronavirusa proizvodnja se polako vraća u normalu. Još uvek je rano za donošenje zaključaka u vezi sa plasmanom proizvoda na tržište, smatram da nećemo imati nikakvih problema. Zbog zatvorenih granica sporije nam ide uvoz robe iz Amerike- rekao je vlasnik Pavlović.
Mala porodična kompanija „Favorit“ je primer sposobnih, vrednih i pouzdanih ljudi. Karekteriše je uspešan i uredan način poslovanja, jedna je od firmi na koju svi Šapčani treba da budu ponosni, istakao je nedavno gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete.
„Favorit“ je još jedna šabačka kompanija koja svoje proizvode izvozi na svetsko tržište. U odnosu na protekle četiri godine, izgradili su nov prostor i novu halu za proizvodnju. S druge strane imaju moderan i širok asortiman prilagođen potrebama mušterija, i to je najvažnije. Ovde posluju sposobni, vredni pouzdani ljudi. Ona je dokaz da su šabačke kompanije sposobne, fleksibilne, da vode računa o svojim zaposlenima, a činjenica da niko nije otpušten za vreme krize, i da je posao dobilo 147 ljudi više, u odnosu na period od kraja prošle godine pokazuje da vodimo računa o Šapčanima – rekao je Zelenović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa