4. avgust 2011.4. avg 2011.
KOCELjEVA

PACOVI U AKCIJI

Stanovnici Ustaničke ulice, Ljutice Bogdana i Boračke ulice poslednjih dana suočavaju se sa nehigijenskim problemima koje je izazvalo prokopavanje kanala oko nekadašnjeg vojnog kruga na površini od tri hektara koji je sada u privatnim rukama. Opštinske vlasti imaju pripremljen elaborat za izradu kanalizacije ali su prikupljena sredstva prošle godine preusmerena za pomoć Kraljevu
Obećanje ludom radovanje, kaže naš narod. Da je to tako potvrdilo se kada su u pitanju stanovnici koceljevačkih ulica Ljutice Bogdana i Boračke koji su već godinama bez kanalizacije. Ove ulice zajedno sa Ustaničkom nalaze se oko nekadašnjeg vojnog kruga koji je pre izvesnog vremena prešao u privatne ruke. Ispražnjene zgrade kasarne sada su obrasle u travu i šiblje pa su postale leglo zmija i pacova, ali i slepih miševa koji u večernjim satima narušavaju mir građana.
Da zlo bude veće nedavno je iz JKP „Progres“ došla ekipa koja je oko vojnog kruga prokopala kanale i na taj način sve kanalizacije iz ulice Ljutice Bogdana ulila u njih. Cev iz šahte, koja se nalazi u Ustaničkoj ulici, tom prilikom je probijena pa se sada i odatle izlivaju fekalije koje su istim tim kanalom sprovedene u reku Tamnavu.
Žabokrečina, fekalije, nesnosan smrad i pacovi postali su sastavni deo života stanovnika koji su se u više navrata obraćali i predsedniku opštine Veroljubu Matiću. Odgovor je uvek bio isti. Plan za izradu kanalizacije postoji, u šta su se uverili i najuporniji građani, ali su sva sredstva prošle godine preusmerena kao pomoć Kraljevu nastradalom u zemljotresu. Pojedinci su se obraćali i televizijskim kućama poput „Prve“ i RTS-e ali odgovora nije bilo.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa