28. maj 2020.28. maj 2020.
Osam godina „Kendi raš“ u Šapcu
ŠANSA ZA MLADE I VREDNE LjUDE

Osam godina „Kendi raš“ u Šapcu

”Kendi raš” je šansa za mlade i vredne ljude. Mi smo stvorili mogućnost da u Severozapadnoj industrijskoj zoni u Šapcu radi 31 kompanija sa ukupno 4.000 radnika. Svi Šapčani će dobiti priliku da rade, a siguran sam da će je iskoristiti
Jedna od vodećih konditora čokoladnih proizvoda u Srbiji je kompanija “Kendi raš” koja posluje u Šapcu od 2012. godine, a nalazi se u Severozapadnoj industrijskoj zoni u gradu. Zapošljava ukupno 109 radika sa platama iznad proseka za 20 odsto, zbog čega za nova zaposlenja postoje liste čekanja - izjavio je prošlog četvrtka u obilasku proizvodnih pogona koji se prostiru na 3.500 kvadratnih metara, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
-”Kendi raš” je šansa za mlade i vredne ljude. Mi smo stvorili mogućnost da u Severozapadnoj industrijskoj zoni u Šapcu radi 31 kompanija sa ukupno 4.000 radnika. Svi Šapčani će dobiti priliku da rade, a siguran sam da će je iskoristiti, baš kao što je iskoristila Ivana (mlad tehnolog) ovde u Majuru, i Ivan (poznati šabački tehnolog) koji je unapredio proizvodnju u nekoliko kompanija u gradu- naveo je Zelenović.
Tehnolog i kontrolog kompanije, Ivana Maksimović, naglasila je da su pored proizvodnje (eurokrema, krem bananica, čokolada, euro-bloka) i brenda “Pandalada” pokrenuli i nov proizvod “Grande krem”.
Sve njihove proizvode potrošači mogu pronaći u svim velikim marketima i malim prodavnicama. Planiraju proširenje proizvodnje kupovinom novih linija. Za pet godina njihov proizvodni pogon biće smešten na 12.000 metara kvadratnih. Pošto imaju odgovarajući standard koji je potreban za izvoz u evropske zemlje, nadaju se da će pored srpskog distribuirati i na zapadno tržište. Tokom vanrednog stanja radili su nepromenjenim kapacitetom, radnike su organizovali u smenama, poštovali su sve mere zaštite uz dezinfekciju prostorija više puta dnevno.
Kontrolor kvaliteta kompanije je istakla da je zadovoljna saradnjom sa Gradom Šapcom, jer im je gradonačelnik Zelenović izašao u susret za sve što su tražili u najkraćem mogućem roku.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa