28. maj 2020.28. maj 2020.
Napredak, razvoj i uspeh -  snaga zajedničkog rada
Novi tim za Šabac: Grad najbolje poznaju, razumeju oni koji u njemu žive

Napredak, razvoj i uspeh - snaga zajedničkog rada

Rad, znanje, obrazovanje, poštovanje institucija i građana. Šabac mesto intenzivnog privrednog razvoja, inovacija, visokih standarda i razvitka, kulture, sporta. Razvoj privrede kao preduslov sveukupnog napretka. Afirmacija malih poljoprivrednika, pokretanje poslovanja na poljoprivrednim gazdinstvima
Pokret Zapadna Srbija, Nov tim za Šabac predstavio je javnosti deo svog Programa za predstojeće lokalne izbore. Lider Pokreta i nosilac liste Nemanja Pajić istakao je da su napredak, razvoj i uspeh rezultat rada celokupnog društva, te stoga svoj program baziraju na znanju i profesionalnosti, stručnosti.
-Mi smo uverenja da važne stvari, pravi sistemi vrednosti i jake institucije mogu da garntuju jednaka prava svim članovima zajednice. Stručnost, odgovornost u radu, ali i solidarnost, odgovornost prema onima kojima je to najpotrebnije. Zapadna Srbija je u prethodnom periodu bila pouzdan partner, faktor stabilnosti i odgovornosti, ne samo na lokalnom nivou, nego i regionalnom, pre svega kada govorimo o Evropskoj Uniji. Rešili smo odnošenje smeća kroz regionalnu deponiju Srem-Mačva, izgradili postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, nasip na Savi, realizovali i druge brojne projekte i na taj način postali primer dobre prakse - naveo je Pajić dodavši da je posebno ponosan na privredni razvoj, unapređenje kulturne, socijalne i sportske sfere, a da su rezultati garant programa uz nov, stručan tim.
-Ponosni smo na svakog predstavnika na našoj listi, te je naš kandidat za gradonačelnika Jelena Milošević odličan primer profesionalnosti i stručnosti. Zbog kvaliteta koje poseduje, ona je naš izbor.
Kandidatkinja za prvu ženu grada Jelena Milošević, ističe da je program baziran na nizu realnih i ostvarivih projekata sa akcentom na poboljšanje kvaliteta života građana.
-Rad, znanje, obrazovanje, poštovanje institucija i građana, je ono što želimo da istaknemo, naravno u saradnji i razgovoru sa našim sugrađanima, kako bi Šabac učinili kvalitetnijim za život. Želimo da grad ostane mesto intenzivnog privrednog razvoja, inovacija, visokih standarda i razvitka, kulture, sporta, i grad koji pažnju poklanja svim svojim žiteljima, posebno ranjivim kategorijama.
Obezbeđivanje uslova za otvaranje novih radnih mesta, pokretanje biznisa i unapređenje trenutnog poslovanja svih nivoa preduzetništva jedan je od ciljeva Novog tima.
-Posebna pažnja posvećena je preduzetnicima i njihovom razvitku, ali i povećanju životnog standarda svih naših sugrađana. Jasno je da Šapčani imaju preduzetnički duh, što potvrđuje i povećanje broja preduzetničkih radnji kojih je sada 3883, te smo za njih predvideli određene mere pomoći i podrške. U prethodnom periodu u fokusu su bile velike internacionalne kompanije, te je naš plan da pružimo pravnu, finansijsku potporu onima koji žele da osnuju preduzetničku radnju- rekla je Violeta Šestić koordinatorka Novog tima za privredu, uz napomenu da su deo privrednog plana i mala, mikro, srednja i velika preduzeća.
Pet inicijalnih mera u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja imaju za cilj afirmaciju malih poljoprivrednika, pokretanje poslovanja na poljoprivrednim gazdinstvima, uspostavljanje i jačanje udruženja, sufinansiranje kamate za poljoprivrednike za kupovinu repromaterijala za setvu, kao i investicije u izgradnju i opremanje objekata za tradicionalne zanate, ističe Nataša Radovanović koordinatorka Novog tima za poljoprivredu i ruralni razvoj.
-Na poljoprivredu gledamo kao na značajnu razvojnu šansu našeg kraja, te smo naš Program bazirali na pet mera kako bi unapredili ovu delatnost i izjednačili uslove života u seoskom i gradskom području. Šabac je prvi grad u Srbiji gde su donosioci odluka prepoznali i razumeli potrebe različitih struktura stanovništva i na njih dali odgovore. Spremni smo da budemo pouzdan partner našim sugrađanima, a posebno poljoprivrednim proizvođačima i pomognemo im da unaprede svoju delatnost - naglasila je koordinatorka tima za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa