28. maj 2020.28. maj 2020.
Priključak za  200 domaćinstava
IZGRADNjA KANALIZACIONE MREŽE U MAJURU

Priključak za 200 domaćinstava

Procenat priključenosti domaćinstava na kanalizacionu mrežu u šabačkom kraju, biće povećan na 65 odsto, budući da je prošlog vikenda počela izgradnja kanalizacione infrastrukture u ulici Tabanovački put, koja će omogućiti priključak za 200 domaćinstava na ovoj lokaciji.
-Od 39.000 domaćinstava 29.000 je priključno na vodu, potencijala ima za još 3.000 pored kojih je prošla vodovodna mreža, to znači da imamo ukupnu pokrivenost 80 odsto. S druge strane na kanalizacionu mrežu je priključeno 24.000 domaćinstava, dok prostora ima za još 1.000 - naveo je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, prošlog vikenda nakon obilaska radova u ulici Tabanovački put.
Grad Šabac ima najveći procenat vodovodne i kanalizacione mreže u Srbiji. JKP“Vodovod Šabac“ ima spremne projekte za 110 kilometara kanalizacione mreže, što omogućava priključenje svih okolnih prigradskih naselja na kanalizacionu mrežu.
-Svako domaćinstvo može da se priključi i time postane deo sistema prečišćavanja voda. Mi smo spremni da već sutra apliciramo na bilo koji poziv koji objavi bilo koje ministarstvo. Međutim, ukoliko ne dobijemo njihovu podršku, obratićemo se Evropskoj uniji koja nam je i do sada pomagala. Nijedan drugi grad u Srbiji nema ovakvo postrojenje. To samo govori o stepenu razvoja grada, i o stepenu ekološke svesti građana. Šabac je grad svih nas koji u njemu živimo i radimo, i vredi se boriti za njegovu slobodu. Želim da svi zajedno u naredne četiri godine budemo ponosni na svoj grad, i da živimo još bolje- poručio je Zelenović.
Svetlana Cvijanović, žiteljka ulice Tabanovački put nije krila radost zbog otpočetih poslova u Majuru, a ovu investiciju ističe kao jednu od najbitnijih u kraju.
-Meni je drago da pripadam skupini ljudi koji će pripomoći da sva sela na području Šapca dobiju vodu i kanalizaciju. Imamo u planu dosta investicija između ostalog da Majur bude Šabac- rekla je Cvijanovićka.
Sve aktivnosti su usmerene u skladu sa potrebama i željama građana sa namerom da im poboljšaju kvalitet života.
-Drago mi je da sugrađani imaju poverenja u nas. Nismo izneverili njihova očekivanja, jer sve što se dogovorimo, mi to i realizujemo. Naš cilj je da im omogućimo bolje uslove da u naredne četiri godine žive još bolje- zaključila je direktorka JKP „Vodovod Šabac“, Daniela Lovrin Gavrilović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa