4. avgust 2011.4. avg 2011.
KOCELjEVA

KANONSKA POSETA HRAMU U SVILEUVI

Krajem jula hram Svetog Arhiđakona Stefana posetio Episkop šabački gospodin Lavrentije. Svetoj liturgiji prisustvovao veliki broj vernika. Prva kanonska poseta Episkopa ovom hramu nakon više od jednog veka. Sveštenik Dragan Isailović odlikovan je pravom nošenja crvenog pojasa i činom protonamesnika.
U hramu Svetog Arhiđakona Stefana u Svileuvi nedavno je priređen svečani doček Episkopa šabačkog gospodina Lavrentija. Svetoj liturgiji, kojoj je prisustvovao veliki broj vernika, prethodilo je Arhijerejsko osvećenje novog ikonostasa.
Episkop je u svom obraćanju pozdravio sve prisutne i pohvalio sveštenika Dragana Isailovića za veliki trud i rad na uređenju hrama i crkvene porte, za koju je rekao da je jedna od najlepših u Eparhiji, te da mu je velika čast što gazi stopama pop Luke Lazarevića. Tom prilikom, za sve do sada učinjeno u širenju pravoslavne vere u ovom poznatom posavotamnavskom selu, sveštenik Dragan odlikovan je činom protonamesnika i pravom nošenja crvenog pojasa. Kako je rečeno, od dolaska sveštenika Dragana za paroha svileuvskog u protekle tri godine urađeno je mnogo na uređenju ovog hrama, podignutog još 1884. godine. Osim kompletne drenaže crkvene porte, urađena je ulazna kapija i prilazni mostovi, obnovljena kako spoljašnjost tako i unutrašnjost hrama, zvonara, napravljen hladnjak za goste i zasađeno preko 350 komada raznog ukrasnog zelenila.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa