4. avgust 2011.4. avg 2011.
ŠABAC ““ GRAD BUDUĆNOSTI

BAZEN - PUN POGODAK

Šabac bi do kraja godine trebalo da dobije rekonstruisan zatvoreni bazen, dograđen bazen za neplivače i niz pratećih objekata. Tako bi u potpunosti bio opravdan naziv: Šabac ““ grad bez neplivača
Dinamika radova koje izvodi šabačko preduzeće „Dumača“ uklapa se u plan izgradnje objekta. Uklonjena je konstrukcija, a, kako je projektom predviđeno, školjka bazena je zadržana. Počelo je kopanje temelja budućeg objekta i školjke bazena za neplivače.
Sagrađen sedamdesetih godina, bazen je bio jedno od omiljenih mesta za rekreaciju Šapčana, gde je na stotine dece prvi put zaplivalo. Na bazenu je održavana nastava fizičkog vaspitanja, organizovani su brojni plivački turniri i vaterpolo utakmice. Već godinama neupotrebljiv i zapušten, šabački bazen postao je ruina. Rekonstruisan objekat ispunjavaće savremene standarde, sa neophodnim pratećim objektima i dograđenim bazenom za neplivače.
Bazen u funkciji je odlična vest za sve građane, a naročito za mlade i sportiste koji su bili prinuđeni da treniraju u okolnim gradovima. Osim redovnih termina, školska omladina biće u prilici da pohađa časove fizičkog vaspitanja na bazenu, sportisti će takođe imati posebne pogodnosti koje će biti uvedene i za organizovane posete.
Vrednost radova je 250 miliona dinara, od čega polovinu finansira Grad Šabac, a drugu polovinu Republika Srbija. Prošle godine, koncern „Farmakom MB“ ustupio je objekat Gradu, koji je prihvatio obavezu rekonstrukcije i dogradnje. Finansiranje se obavlja prema pravilima projekta za podsticaj građevinskoj industriji Srbije.
Obnova postojećeg bazena ne znači odustajanje od izgradnje kompleksa bazena na Starom gradu. Ovaj posao planiran je u okviru realizacije projekta “Šabac ““ grad na Savi“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa