4. jun 2020.4. jun 2020.
NE POSTOJI PREPREKA
KREATIVNA RADIONICA UDRUŽENjA „DA BUDEMO SVI JEDNAKI“
POVODOM SVETSKOG DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

NE POSTOJI PREPREKA

Povodom Svetskog dana životne sredine, Udruženje „Da budemo svi jednaki” Šabac organizuje kreativnu radionicu u saradnji sa Evropskim centrom za ekologiju. Radionica će biti održana na Starom gradu, petog juna, od 17 do 19 časova.
- Roditelji često imaju problem kako da organizuju slobodno vreme svoje dece, a to je posebno izraženo kod roditelja dece sa smetnjama u razvoju, s obzirom da su njihove potrebe specifične. Druženje i socijalizacija najvažniji su segmenti njihovog razvoja. Zato želimo da im pomognemo da usvoje radne navike u svakodnevnom životu, koje će kasnije moći da primene u kući. Ovo je idealna šansa da se roditelji međusobno upoznaju i razmene iskustva, kaže Mina Mijailović, potpredsednica Udruženja.
Evropski centar za ekologiju obezbedio je reciklažni materijal od kojeg će deca praviti predmete, što je prilika za edukaciju mališana.
- Radionice su idealne da se pokažu svi kvaliteti dece sa smetnjama u razvoju kao i da se deca iz redovne populacije upoznaju sa različitostima u svojoj sredini. Roditelji će kroz ovaj program ohrabriti svoju decu da se uključe u društveni život. Takođe, dobiće sigurnost u okruženju ljudi koji žele i mogu da pomognu njihovoj deci.
Ovom prilikom, zainteresovani će biti u prilici da se uključe u aktuelnu akciju Čep za Tinina kolica.
- Svako može doneti čepove i donirati ih za Tinina kolica. Pozivamo građane da pokažu svoju humanost i solidarnost i pruže pomoć onima kojima je to najpotrebnije.
Radove nastale na radionici, Udruženje će predstaviti na izložbi u Kulturnom centru u Šapcu koja je zakazana za 9. juni, sa početkom u 17 časova.
- Postavićemo kutiju za donaciju Udruženju koje se bavi decom sa smetnjama u razvoju. Veliku zahvalnost dugujemo članovima Udruženja Evropskog centra za ekologiju - dr Dejanu Pavloviću, Milici Rakić i Jozefini Jakšić.
Ni tokom vanrednog stanja, Udruženje “Da budemo svi jednaki” Šabac nije prestalo sa aktivnostima. Članovi su pružali podršku i pomoć u paketima, koji su u svakom trenutku bili na raspolaganju.
- Uz dobar tim ljudi, lekara i svih nas koji gradimo ovo Udruženje, ne postoji prepreka, postoji samo težak put koji ćemo zajedno proći i izboriti se za prava naše dece
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa