4. jun 2020.4. jun 2020.
ŠABAC JEDINI U SRBIJI IMA  EKOLOŠKI JAVNI PREVOZ
Od 1. Juna počeo sa radom novi gradski prevoz

ŠABAC JEDINI U SRBIJI IMA EKOLOŠKI JAVNI PREVOZ

Novi koncept javnog gradskog prevoza u Šapcu počeo je sa radom od ponedeljka. Uvedene su tri nove linije, koje saobraćaju na lokaciji Triangla-Letnjikovac, Kapitol park-Bazen i Karton val-Severozapadna industrijska zona, a svi autobusi idu na gas.
-Naš cilj je bio da svim građanima sa periferije grada, omogućimo prevoz do centra i važnijih tačaka u gradu bez presedanja, da oni građani koji žele da stignu do neke lokacije to mogu da urade u jednom potezu. Zato postoje čvorne tačke ukrštanja prevoza i glavne stanice u centru grada kod Pravoslavne crkve, zatim bolnice i kod autobuske stanice- kazao je Bojan Alimpić iz JP”Infrastruktura”Šabac.
Pored novih linija, saobraćaće još tri postojeće samo delimično modifikovane: Mišar - Štitar, Jevremovac - Letnjikovac, Bogosavac - Pocerski Pričinović, a 61 autobus kretaće se na šest gradskih linija i pokrivaće svih deset gradskih mesnih zajednica.
-Lepo je kada možete da uđete u nov gradski prevoz koji ide na gas i koji može da vas od Triangle do Letnjikovca doveze za 20 minuta, po najnižoj ceni. Šabac je šampion razvoja. Razvoj je kada imate 61 vozilo u gradu koje ide na gas, razvoj je kada svi zajedno brinemo o životnoj sredini, razvoj je kada sve to građane Šapca iz budžeta ne košta ništa, a na primer Beograđane košta uz plaćenu kartu i 110 miliona evra godišnje samo za subvencije za javni prevoz. Razvoj je kada svi zajedno koristimo javni prevoz i imamo dobru uslugu - rekao je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, tokom vožnje u autobusu na trasi Triangla-Letnjikovac.
- U letnjem periodu autobusi će saobraćati na sat vremena, a od 1. septembra u punom kapacitetu na svakih 20 minuta. Svi građani od 15. juna će moći da preuzmu Smart mobilnu aplikaciju sa Gugl plej prodavnice, pomoću koje će dobiti informacije u vezi sa kretanjem autobuskih linija.
-Smatram da imamo najbolji gradski javni prevoz u Srbiji. Svi autobusi su identični i idu na gas. Apsolutno sam siguran da ćemo na ovaj način regulisati gustinu saobraćaja u gradu, i smanjiti pritisak automobila na parkiralištima- istakao je načelnik Gradske uprave, Milan Vasić.
Prva koja je imala priliku da putuje novom linijom gradskog prevoza je žiteljka naselja Triangla, Desanka Rašević koja zbog toga nije krila zadovoljstvo.
-Sve vreme proveravam da li će krenuti autobus. Prethodno sam se informisala preko skice u nedeljniku “Glas Podrinja” o njihovom radu. Ovo mi mnogo znači. Ja sam starija žena ne mogu da idem pešice. Penzija je mala. Nemam uvek novca za taksi -rekla je Desanka.
M.G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa