4. jun 2020.4. jun 2020.
EDUKACIJA NAJMLAĐIH KROZ IGRU I ZABAVU
CRVENI KRST DISTRIBUIRAO PAKETE ZA IGRU I
ZABAVU DECI U SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA

EDUKACIJA NAJMLAĐIH KROZ IGRU I ZABAVU

U okviru partnerstva sa UNICEF-om Crveni krst Srbije je dobio porodične pakete za igru i učenje koji su obezbeđeni zahvaljujući donaciji Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), dok se celokupna kampanja “Kutak za igru” realizuje uz podršku Ministarstava zdravlja, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, kao i Komesarijata za izbeglice, lokalnim samoupravama i organizacijama civilnog društva.
Ovi paketi sa edukativno-zabavnim sadržajem već su stigli do korisnika na području koceljevačke opštine a namenjeni su deci iz najugroženijih grupa poput romske dece, zatim mališanima iz izbegličkih i hraniteljskih porodica kao i najmlađima u ustanovama socijalne zaštite.
–Dobili smo 30 paketa koje smo podelili na području naše opštine. Porodične pakete za igru i učenje distribuirali smo u porodice koje su socijalno ugrožene, uglavnom romske. Međutim, njih su dobila i deca koja su smeštena u šest hraniteljskih porodica. Dakle, svaka od tih porodica dobila je po jedan paket, bez obzira na broj dece, a u njemu se nalazi sadržaj za igru i učenje prilagođen za različite uzraste, do tri godine, od 3-5, 5-7 i do deset godina- istakao je sekretar Crvenog krsta u Koceljevi Milan Glumac.
Kako kaže, uporedo sa ovim sadržajem, paket sadrži i edukativni materijal za najmlađe o ponašanju u doba epidemije, o primeni neophodnih mera zaštiti, održavanju higijene a ovo je posebno važno plasirati deci u romskim sredinama.
–S obzirom da stručnjaci upozoravaju da će virus verovatno opstati i u narednom periodu, važno je da naučimo decu kako da se zaštite i čuvaju svoje ali i zdravlje svojih ukućana. Da naučimo svi zajedno da živimo sa virusom. Zato celu ovu akciju prati i plasiranje propagandnog materijala na romskom jeziku koji se bavi merama zaštite i promoviše željeno ponašanje pojedinca. Ovo je nešto potpuno novo što smo uradili i očekujemo da će dati pozitivne rezultate u romskim naseljima- poručio je Glumac.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa