4. jun 2020.4. jun 2020.
POMOĆ ZA  NAJSTARIJE  SA NISKIM PRIMANjIMA
LOKALNA SAMOUPRAVA DISTRIBUIRALA 2,5 HILjADA PREHRAMBENIH I HIGIJENSKIH PAKETA

POMOĆ ZA NAJSTARIJE SA NISKIM PRIMANjIMA

Sa ciljem da podrže državne mere i u želji da u što većoj meri pomognu najstarijim žiteljima koceljevačke opštine, lokalna samouprava je u saradnji sa Crvenim krstom i privrednicima obezbedila i distribuirala pakete pomoći za oko 2,5 hiljada penzionera čija su primanja niža od 30 hiljada dinara. Ove pakete dobili su i svi stariji od 65 godina bez ikakvih prihoda.
–Država je sa svoje strane pomogla građanima i privredi paketom mera koju je donela a mi smo se, takođe, organizovali da sa svoje strane pokažemo stanovnicima da brinemo o njima. Rukovodili smo se kriterijumom da svi penzioneri koji imaju manje od 30 hiljada dinara mesečno dobiju prehrambene i higijenske pakete koje je obezbedila opština i da ti paketi stignu do njih. Ukoliko penzioneri nisu bili u prilici da ga sami preuzmu, organizovali smo njihovu distribuciju- izjavio je predsednik opštine Dušan Ilinčić.
Prema njegovim rečima najveći deo pomoći obezbedila je opština, ali je prikupljanje sredstava pomogao Crveni krst i preduzetnici koji posluju na području ove opštine. Oni su se samoorganizovali i prikupili finansijska sredstva koja su utrošena na kupovinu namirnica i sredstava za ličnu i kućnu higijenu.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa