4. jun 2020.4. jun 2020.
Zamagljene letnje perspektive
SVETOMIR TOŠIĆ, PREDSEDNIK EKOLOŠKOG UDRUŽENjA EKO-DRINA U BADOVINCIMA

Zamagljene letnje perspektive

Ekološko udruženje Eko-Drina u Badovincima, osnovano je 2012. godine. Uspelo je da za kratko vreme u vikend naselju “Pavlovića most”, Badovinci, uredi obalu Drine u blizini mosta, postavi više klupa i stolova, posadi drvored, što je omogućilo brojnim ljubiteljima prirode prijatan odmog i rekreaciju.
- Zahvalan sam svim meštanima koji su dali značajan doprinos u našim dosadašnjim akcijama. Dobri rezultati nisu izostali,a mi već imamo nove ideje koje će mo nadam se zajednički realizovati. Istina “perspektive” su malo “zamagljene” i otežane, a pre svega zbog delovanja korona virusa i propisanih mera s tim u vezi kojih se strogo pridržavamo, kaže predsednik Eko-Drine Svetomir Tošić.
Bez obzira na sve u Udruženju se nadaju da će i ove godine ugostiti veći broj ljubitelja zdrave životne okoline, posebno u dane manifestacija: “Drinska regata”, “Hajdučko veče” i “Ilindenski dani”.
U planu je izgradnja letnjikovca, travnjaka površine oko 2.000 metara kvadratnih i dogradnja ulazne kapije ovog pravog malog odmarališta kraj reke.
Suočeni su i sa problemima, a među najvećim je bespravna eksploatacija šljunka i peska, bacanje smeća i neuređenost prilaznih puteva reci.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa