4. jun 2020.4. jun 2020.
Tokom vanrednog stanja povećane plate radnicima
Preduzeće Vukohem

Tokom vanrednog stanja povećane plate radnicima

Tokom trajanja vanrednog stanja preduzeće Vukohem nije obustavljalo proizvodnju niti smanjivalo broj zaposlenih. Čak je došlo i do povećanja broja radnika, a i primanja zaposlenih su u tom periodu povećana
Jedno od uspešnih preduzeća u gradu Šapcu, koje tokom trajanja vanrednog stanja nije smanjivalo broj zaposlenih je preduzeće Vukohem , vlasnika Dragana Vukovića.Osnovano 01.aprila 1992. godine do danas sa uspehom posluje na zahtevnom tržištu hemijskih proizvoda, neprekidno proširujući paletu proizvoda i iz godine u godinu povećavajući broj zaposlenih.Uprkos činjenici što je grad Šabac još u Jugoslaviji bio nadaleko poznat kao grad sa dugom hemijskom tradicijom, Dragan Vuković se otisnuo u oblast proizvodnje raznovrsnih sredstava za pranje, poliranje, dezinfekciju i ličnu higijenu, neprekidno prateći potrebe kako građana tako i industrije.Posvećenost visokom kvalitetu proizvoda, dizajnu i pre svega pristupačnim cenama proizvodi ove renomirane firme veoma brzo su osvojili zahtevno tržište, koje se tokom dugih godina postojanja i rada povećavalo.
Preduzeće Vukohem je vlasnik nekoliko patenata , a brojna priznanja su dokaz uspešnog rada i poslovanja preduzeća.Zbog izuzetnog kvaliteta proizvoda plasman je obezbeđen kako na teritoriji Republike Srbije tako i na stranom tržištu zemalja u okruženju, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Albanije.
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je 02.juna 2020.godine upriličio posetu preduzeću Vukohem.Nakon razgovora sa vlasnikom preduzeća Draganom Vukovićem o poslovanju u vreme vanrednog stanja obišli su proizvodne pogone u kojima radi oko 40 zaposlenih, uglavnom mladih ljudi.
Tokom trajanja vanrednog stanja preduzeće Vukohem nije obustavljalo proizvodnju niti smanjivalo broj zaposlenih.Čak je došlo i do povećanja broja radnika, a i primanja zaposlenih su u tom periodu povećana.
Po rečima načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca svrha posete je da se na teritoriji grada Šapca i čitavog Upravnog okruga obiđu privredni subjekti koji koriste pomoć Republike Srbije radi lakšeg prevazilaženja krize izazvane uvođenjem vanrednog stanja i pandemijom virusa Korona.
“Preduzeće Vukohem, koje danas obilazimo, uspešno je prebrodilo period vanrednog stanja, smanjenja broja radnika nije bilo, a plate su redovno isplaćivane.Postojala je potreba i za povećanjem broja radnika, a mere koje je država opredelila dobro su došle u svrhu povećanja plata radnika.Ovakva mala preduzeća su nosioci razvoja Republike Srbije” naveo je u svom obraćanju načelnik Vladan Krasavac.
Dragan Vuković, vlasnik preduzeća ističe da je preduzeće automatizovalo proizvodnju na tri linije, čime je proizvodni proces unapređen, a kapacitet proizvodnje značajno uvećan i iznosi preko milion boca na mesečnom nivou.
“Poslove obavlja četrdesetak radnika i njihov broj nije smanjivan.Poslovi su organizovani radom u dve smene, a u vreme trajanja policijskog časa zaposleni su dobijali dozvolu za nesmetano kretanje i rad.Preduzeće je iskoristilo mere koje je država opredelila i koje su dobro došle, jer je u vreme vanrednog stanja izvoz proizvoda bio onemogućen.Finansijska pomoć je dobro došla”, istakao je Dragan Vuković, vlasnik preduzeća Vukohem.
Kabinet načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa