4. avgust 2011.4. avg 2011.
POTPISAN UGOVOR O IZGRADNjI POSTROJENjA ZA PREČIŠĆAVANjE OTPADNIH VODA

ŠABAC DOBIJA KAPITALNI OBJEKAT

Ugovor o investiciji vrednoj blizu 200 miliona dinara potpisali gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i pomoćnica ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Vesna Čojbašić. Radove izvodi konzorcijum, na čelu sa beogradskom firmom „Projektomontaža“. Planirano je da radovi počnu u avgustu i da se završe za šest meseci
Ugovor o izgradnji kolektora od novog šabačkog mosta do budućeg centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda prošlog petka u Beogradu potpisali su gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, pomoćnica ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Vesna Čojbašić i direktor „Projektomontaže“ Siniša Zorić. Vrednost projekta je 197.860.824,82 dinara, a novac je obezbedio Nacionalni investicioni plan (NIP).Kapitalni objekti komunalne infrastrukture, kao što su Regionalna deponija i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, prema oceni gradonačelnika Miloševića, imaju strateški značaj i predstavljaju novi zamah u razvoju Grada.
- U ime građana Šapca i svoje lično ime zahvaljujem Ministarstvu što je iz NIP-a izdvojilo veliku sumu novca za gradnju kolektora u Šapcu i time nastavilo tradiciju značajnog ulaganja u infrastrukturu našeg Grada. Kolektor je preduslov da se gradska kanalizacija koja se u Savu uliva kod novog mosta, izmesti kod budućeg postrojenja iza „Belih limova“. U reku će se tako izlivati prerađene i filtrirane otpadne vode koje neće predstavljati opasnost po zdravlje ljudi, biljnog i životinjskog sveta i biće u skladu sa najvišim ekološkim standardima, istako je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa