11. jun 2020.11. jun 2020.
Živimo zajedno
OSOBAMA SA INVALIDITETOM OMOGUĆENI
DOBRI USLOVI ZA BAVLjENjE SPORTOM

Živimo zajedno

Važno je osobama sa invaliditetom omogućiti da se na kontinuiran način bave sportsko-rekreativnim aktivnostima. Time mi ispunjavamo jednu značajnu misiju, a to je da shvatimo da ne živimo jedni pored drugih nego zajedno. Sport je sjajan način da to pokažemo, rekla je Jelena Milošević
Sportski savez osoba sa invaliditetom Šapca trenutno ima četiri kluba koji broje oko 120 članova. Osnovan je pre tri godina, a po rekonstrukciji Sokolskog doma dobili su i svoju kancelariju u tom objektu.
-Sada napokon sve funkcioniše dobro za sport osoba sa invaliditetom. Organizovaniji smo. Na inicijativu člana Gradskog veća Dragana Nikolića osnovali smo SSOSI da bismo mogli da finansiramo pojedince koji su uključeni u sport. Aktivnosti koje trenutno imamo su: motoričke radionice, šah, badmington, baskih, plivanje i atletika. Naš prioritet su deca sa smetnjama u razvoju, da i njih uključimo, jer sada je prosek starosti naših sportista iznad 40 godina i želimo da popravimo njihove motoričke sposobnosti, navodi Slavoljub Jovanović tehnički sekretar SSOSI.
Prošlog četvrtka posetila ih je Direktorka centra za socijalni rad Jelena Milošević kako vi sa njima razgovarala o njihovim potrebama i uslovima u kojima realizuju svoje aktivnosti.
-Šabac je grad sporta. Zadovoljstvo mi je što, pored mnogih klubova i saveza i Sportski savez osoba sa invaliditetom ima svoje mesto kod nas. Grad Šabac zaista podržava osobe sa invaliditetom na različite načine kroz dobro razvijen sistem socijalne i zdravstvene zaštite i kroz mnoge usluge i prava koje mogu da ostvare. Jedna od najnovijih usluga jeste i personalna asistencija koja im dosta pomaže da se integrišu u sredinu i kvalitetnije žive, kao i njihove porodice. Važno je osobama sa invaliditetom omogućiti da se na kontinuiran način bave sportsko-rekreativnim aktivnostima. Time mi ispunjavamo jednu značajnu misiju, a to je da shvatimo da ne živimo jedni pored drugih nego zajedno. Sport je sjajan način da to pokažemo, rekla je Jelena Milošević.
Dejan Popović, sekretar Sportskog saveza Šapca, naveo je da su se osnivanjem Saveza za sport osoba sa invaliditetom Šabac stekli zakonski uslovi za finansiranje programa koji se odnose na sportove osoba sa invaliditetom iz budžeta Grada.
-Sportski savez Šabac, kao krovna organizacija nastojao je da u proteklom periodu pruži svu administrativnu i tehničku pomoć u radu ovog Saveza. Nastojaćemo da taj naš front delovanja proširimo i da u saradnji sa Gradom i institucijama zdravstvene i socijalne zaštite, kao i drugim vidovima organizovanja osoba sa invaliditetom radimo na stvaranju što boljih uslova u cilju unapređenja sportskih aktivnosti osoba sa invaliditetom, rekao je Popović.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa