11. jun 2020.11. jun 2020.
Završena rekonstrukcija  Kneza Miloša
BENSKA BARA DOBIJA SVOJ KONAČAN IZGLED

Završena rekonstrukcija Kneza Miloša

Gradonačelnik je naveo i da će sa ovom rekonstrukcijom biti obezbeđeno 300 novih parking mesta. Samo u Ulici Kneza Miloša će biti 106 parking mesta
Rekonstrukcija Benske bare najzahtevniji je gradski projekat u prethodne dve godine. Pored asfaltiranja ulica i sređivanja trotoara promenjena je i podzemna infrastruktura koja je bila dotrajala. Naselje polako dobija svoj konačni izgled, a radovi na najvažnijim ulicama su završeni. Ulica Kneza Miloša je ove nedelje, u novom ruhu, otvorena za saobraćaj.
-Bilo je potrebno da se promeni vodovodna mreža, a zatim i da se urade ojačanja kako bi mogle da se urade ulice, trotoari i biciklističke staze. Ukupna vrednost radova u Benskoj bari je nešto više od 200 miliona dinara. Mi se nalazimo na kraju jednog investicionog ciklusa od 15 miliona evra u kome smo, samo što se tiče puteva, asfaltirali više od 100 kilometara različitih saobraćajnica. Konkretno, 40 kilometara nekategorisanih puteva na selu, 30 kilometara lokalnih puteva i 30 kilometara ulica u gradu. Svi naši sugrađani mogu da vide da se svuda radi. Ne radi se zbog izbora, nego zbog toga što su na red došli veliki poslovi. To se desilo zbog toga što imamo stabilan budžet, dovoljno novca i zato što su građani rekli šta je za njih najvažnije, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom obilaska radova u Ulici Kneza Miloša u subotu.
Gradonačelnik je naveo i da će sa ovom rekonstrukcijom biti obezbeđeno 300 novih parking mesta. Samo u Ulici Kneza Miloša će biti 106 parking mesta.
-Kao što sada izgleda Benska bara koja poprima novi moderan evropski izgled, tako će i ceo Šabac imati takav izgled. To je naš jasan plan. Planirali smo dovoljno novca u budžetu, reka je gradonačelnik je najavio još jedan investicioni ciklus od 40 miliona dinara u kome će se raditi trotoari u svim gradskim mesnim zajednicama, prema zahtevima koji su stigli iz mesnih zajednica.
Prilikom obilaska radova gradonačelniku Zelenoviću prišao je vozač valjka, devetnaestogodišnji Irinej Janjanin, koji je želeo da mu pruži podršku za sve što radi.
-Završio sam školu za auto-električara, ali radim kao rukovalac građevinskim mašinama i zadovoljan sam. Naporno jeste, ali se trudimo da sve završimo na vreme i da naš Šabac bude lep. Kada sam video da je došao gradonačelnik želeo sam da ga upoznam, jer smatram da je dobar čovek i da je mnogo uradio za Šabac, rekao je Irinej Janjanin.
Gradonačelnik je iskoristio priliku da pozove građane Šapca da izađu na izbore i slobodno glasaju.
-Do svih ovih uspeha smo došli svi mi građani Šapca zajedno i svi smo odlučivali šta je za nas najvažnije. Za dve sedmice treba da odlučimo kako želimo da živimo i šta su za nas najvažnije stvari. Pozivam naše sugrađane da izađu na izbore, slobodno, kao što slobodno rade, govore, tako treba slobodno da glasaju i pokažu slobodu koju smo svi zajedno postigli, rekao je gradonačelnik Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa