18. jun 2020.18. jun 2020.
Lepši izgled i  veća bezbednost
POČELI RADOVI NA POSTAVLjANjU NOVE
OGRADE U ŠKOLI U KASARSKIM LIVADAMA

Lepši izgled i veća bezbednost

Rok za završetak radova je 25 dana Vrednost investicije je oko 1,8 miliona dinara i finansira se iz budžeta Grada. Dužina ograde je oko 240 metara
Škola u Kasarskim livadama uskoro će dobiti novu ogradu. Rok za završetak radova, koji su počeli prošlog četvrtka, je 25 dana. Izdvojeno odeljenje OŠ “Vuk Karadžić” je četvorogodišnje i pohađa ga oko 80 učenika.
Vrednost investicije je oko 1,8 miliona dinara i finansira se iz budžeta Grada. Po postavljanju ograde prostor gde deca provode vreme će biti ne samo estetski lepši nego i bezbedniji.
-Ovo je rezultat višegodišnjih zahteva roditelja učenika, predstavnika Mesne zajednice i škole. Bili smo uporni i napokon dočekasmo da naše izdvojeno odeljenje dobije ogradu koja će biti lepa, a doprineće bezbednosti učenika i zaposlenih. Želja nas svih, koji brinemo o bezbednosti, a i o estetici naše škole je da se poštuje uputstvo Gradske uprave, da se sportski tereni i dvorište od strane omladine mogu koristiti do 22 časa. Cilj nam je da se sve to adekvatno koristi, sa ciljem da traje i da bude za ponos svima koji su dali doprinos da se uradi, rekao je Dragoslav Pavlović, direktor OŠ “Vuk Karadžić” i istakao da su roditelji, Mesna zajednica, privrednici iz Kasarskih livada i škola dali doprinos da dođe do realizacije ideje i ranijeg uređenja objekta škole.
Dužina ograde je oko 240 metara, sa dve planirane kapije. Jedna veća će se koristiti za dostavu energenata za kotlarnicu, dok će napred kapija na koju će biti dozvoljen uzlazak samo pešacima.
-Izgradnja ove ograde bitna je za sve građane Mesne zajednice. Ne samo da će ulepšati izgled školskog dvorišta i centra Kasarskih livada, nego će prvenstveno povećati nivo bezbednosti dece koja idu u ovu školu. Posle 22 sata kapija će moći da se zaključa, kako bi se sprečio ulazak svima koji oštećuju imovinu škole. Saradnja između Mesne zajednice i direktora matične škole je veoma dobra. Zahvalio bih se i Odeljenju za društvene delatnosti Grada Šapca što su nam obezbedili sredstva za izgradnju ograde, a pomogli su nam i kada smo radili fasadu i izolaciju na školi, koja je rekonstruisana i spolja i iznutra, naveo je Ivan Cvejić, predsednik Saveta Mesne zajednice Kasarske livade.
Ivan Cvejić se zahvalio svim meštanima Kasarskih livada koji podržavaju Savet MZ i pomažu i izrazio nadu da se trud i rad Saveta vidi u svemu onome što su uradili za MZ.
-Mesna zajednica Kasarske livade pokazala je solidarnost na delu. Krajem 2019. godine izradili smo demit fasadu i zamenili oluke na objektu škole. Veliki doprinos dali su meštani, privrednici iz ovog mesta, ali i sama Mesna zajednica. Novi radovi se tiču uređenja školskog dvorišta. Škola je sprovela javnu nabavku i izabrala najpovoljnijeg ponuđača. Sve aktivnosti koje smo uradili tokom 2019. i nastavili u 2020. godini imaju za cilj da imamo kvalitetno obrazovanje, da stvorimo bezbedne uslove za boravak dece u školama, rekla je Jelena Ristić iz Odeljenja za društvene delatnosti i pohvalila Mesnu zajednicu Kasarske livade koja je pokazala primer dobre saradnje.
Početku radova na uređenju školskog dvorišta prisustvovao je i predsednik Skupštine Grada Nemanja Pajić. Tom prilikom razgovarao je sa predstavnicima škole i Mesne zajednice o urađenom, ali i planovima za dalje.
-To što meštani imaju nove želje i planove pokazuje da im je stalo. Posebno mi je drago da direktori škola imaju dobru komunikaciju sa Odeljenjem društvenih delatnosti i sve što se dogovore se realizuje. Nama su svi radovi koji se tiču dece veliki i značajni. Ovde je škola uređena, sada se i dvorište sređuje. Ovo dvorište ne koriste samo učenici, nego i mladi iz ovog mesta za bavljenje sportom. Nastavlja se sa našim planom “Škole u jednoj smeni”. OŠ “Vuk Karadžić” ima urađen projekat za rekonstrukciju matične škole. Nastavlja se sa rekonstrukcijama i drugih škola. Planovi se ispunjavaju, sve ide kako treba, rekao je Nemanja Pajić.

U planu izgradnja vrtića
Mesna zajednica planira da, u saradnji sa Odeljenjem za društvene delatnosti izgradi novi objekat vrtića za decu od jaslene grupe do predškolskog. Time bi se deca predškolskog uzrasta izmestila iz škole, što bi omogućilo da sva dece idu u jednu smenu.
-Na potezu od Radovašnice do Šapca ne postoji objekat namenjen za vrtić, a ima potrebe za njim. Kada bi se deca predškolskog uzrasta premestila iz škole u vrtić oslobodila bi se još jedna učionica i mogli bi da omogućimo da sva deca idu u jednu, prepodnevnu, smenu, rekao je Ivan Cvejić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa