18. jun 2020.18. jun 2020.
Podrška seoskom turizmu, porodičnom
preduzetništvu i ženama preduzetnicama

Novi tim za ruralni razvoj i ulaganje u budućnost

Važan deo seoskog turizma su običaji, tradicija, domaća jela i proizvodi iz domaće radinosti. U okviru njega dolazi do razvoja ugostiteljstva i poljoprivredne proizvodnje, a cilj je promovisati život na selu, lokalne proizvođače, kao i podržati porodično preduzetništvo
Jelena Milošević, kandidatkinja Novog tima za gradonačelnicu Šapca posetila je seosko turističko domaćinstvo „Vila Albedo“ u Varni. Sa vlasnicom Micom Kovačević razgovarala je o potencijalima seoskog turizma na teritoriji našeg grada kao i merama pomoći ruralnom razvoju.
-Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde, da posetimo ovo divno seosko domaćinstvo i našu divnu domaćicu, koja je napravila zaista veliki pomak kada je u pitanju razvoj seoskog turizma u našem kraju. Važan deo seoskog turizma su običaji, tradicija, domaća jela i proizvodi iz domaće radinosti. U okviru njega dolazi do razvoja ugostiteljstva i poljoprivredne proizvodnje, a cilj je promovisati život na selu, lokalne proizvođače, kao i podržati porodično preduzetništvo - istakla je Jelena Milošević, kandidatkinja Novog tima za gradonačelnicu Šapca.
Seosko turističko domaćinstvo Vila Albedo začetnik je seoskog turizma u šabačkom kraju i dobitnik najvećeg priznanja u turizmu. Porodica Kovačević se već 15 godina trudi da, osim iznajmljivanja smeštaja, podstakne razvoj kulturnog života na seoskom području. Od početka osnivanja ovo domaćinstvo imalo je podršku lokalne samouprave, što je bilo od značaja za sveukupan rad i poslovni uspeh.
-Podrška koju smo dobili u našim prvim teškim godinama bila je dragocena. Dobili smo je kroz infrastrukturu, a posebno je značajno to što smo je dobili kroz projekte, koji su bili usmereni na afirmaciju tradicionalnih i kulturnih vrednosti našeg grada. Samim tim, naša kuća dobila je afirmaciju koja je stasala na temeljima porodičnog nasleđa –rekla je Mica Kovačević.
Jelena Milošević napomenula je da pored različitih podsticajnih mera za razvoj seoskog turizma, veoma značajno da se kroz edukacije i različite projekte i mere podstakne ekonomsko osnaživanje žena na selu, jer su one značajni nosioci ruralnog razvoja i čuvari naše tradicije. Kao takve zaslužuju veliku pažnju i veliko mesto u programu Novog tima za Šabac.
Kroz program poljoprivrede i ruralnog razvoja Novi tim za Šabac predvideo je značajnu podršku za razvoj seoskog turizma. Kroz dobre ideje, rad i finansijska ulaganja šabačka sela mogu postati model prosperiteta lokalne zajednice.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa