18. jun 2020.18. jun 2020.
Šabac šampion razvoja
Nebojša Zelenović posetio „Vukochem“ „Axsyntha futureproofed resins“ „Oblac internacional logistic

Šabac šampion razvoja

U ovom malom kompleksu radi više od 300 ljudi. Ovde se trenutno izvode radovi na kalalizacijonom vodu i biće urađena jedna moderna saobraćajnica koju će koristiti pomenute kompanije. Svi oni zajedno sa gradom učestvuju u izgradnji ove saobraćajnice i u planiranju razvoja
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović obišao je prošle srede firme „Vukochem“ „Axsyntha futureproofed resins“ „Oblac internacional logistic“ koje posluju na prostoru bivše Zaštite bilja na Dumači. U ovoj mini industrijskoj zoni posluje deset kompanija koje međusobno izuzetno dobro sarađuju.
-U ovom malom kompleksu radi više od 300 ljudi. Ovde se trenutno izvode radovi na kalalizacionom vodu i biće urađena jedna moderna saobraćajnica koju će koristiti pomenute kompanije. Svi oni zajedno sa gradom učestvuju u izgradnji ove saobraćajnice i u planiranju razvoja. Šabac je šampion razvoja. Razvoj je kada imate na lokaciji bivše zašite bilja sedam kompanija koje uspešno posluju. Ove svako treba da glasa slobodno. Šabac ima priliku da bude grad koji se najbrže razvija u Srbiji- izjavio je Zelenović.
Prema rečima Dragana Vukovića vlasnika firme „Vukochem“ koja se bavi proizvodnjom kućne hemije i sredstava za ličnu higijenu, ova kompanija trenutno zapošljava oko 45 radnika.
-Dočekao sam da nakon 28 godina pređem u veći objekat gde su bolji uslovi za poslovanje. Tokom vanrednog stanja proizvodnja je radila u dve smene. Sve je teklo planiranom dinamikom. Uspeli smo da osvojimo kako domaće tako i tržišta BiH, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Albanije a najviše naših proizvoda izvozimo u Francusku i Belgiju- istakao je Vuković.
„Axsyntha“ je belgijsko-srpska firma nastala 2014. godine bavi se proizvodnjom sintetitčkih smola koje predstavljaju materijalima budućnosti.
-Najviše se koriste reciklažni materijali kao što je pet. Mi smatramo da je pet materijal budućnosti koji menja mnoga svojstva konvencionalnog materijala, metal i plastiku. Mini industrijska proizvodnja poznata je po izuzetnoj međusobnoj saradnji-rekao je ditektor “ „Axsyntha“ Marko Milinković.
Preduzeće „Oblac“ već devet godina posluje u Šapcu. Njegova osnovna delatnost je kupovina i prodaja IBC kontejnera. Kada IBC kontejner za građane postane otpad ovo preduzeće ga otkupljuje, prevozi, skladišti i stavlja na raspolaganje firmama koje posluju na domaćem tržištu i izvoznicima. Takođe firma na siguran i brz način transportuje sve vrste tereta kamionima i kombi vozilima.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa