18. jun 2020.18. jun 2020.
Ponos Ekonomske škole i Šapca
ZAVRŠEN OVOGODIŠNjI EVROPSKI KVIZ NOVCA

Ponos Ekonomske škole i Šapca

S obzirom da je kviz bio revijalnog karaktera, sve je prošlo u duhu dobre zabave. Simbolični pobednik je dečak Mateo iz Španije
Evropska bankarska federacija, koja okuplja nacionalna udruženja banaka, inicirala je projekat na nivou Evrope. Opredeljeno je da to bude Evropski kviz novca koji se već treću godinu uspešno realizuje u Srbiji.
Na nacionalnom nivou Evropskog kviza novca, učenici Ekonomske škole „Stana Milanović“ našli su se na zavidnim pozicijama. Simeon Čonjagić, učenik prvog razreda na turističko-hotelijerskom smeru osvojio je drugo, a Lea Spasić (1-2), finansijski administrator, treće mesto.

- Prijatno smo iznenađeni da jedna škola zauzme drugo i treće mesto. Ekonomska škola „Stana Milanović“ obrazuje stručne mlade ljude. Za nas je to pozitivno iznenađenje, posebno za mene, s obzirom da sam i sama bila učenik ove škole. To je na ponos i škole i grada Šapca, kaže dr Slađana Sredojević, specijalista za međunarodnu saradnju, finansijske institucije i obrazovanje i rukovodilac centra za bankarsku obuku u Udruženju banaka Srbije, koja je nacionalni koordinator Evropskog kviza novca u Srbiji.

Iako je trebalo da pobednici idu u Brisel na drugi nivo takmičenja, zbog pandemije korona virusa, odlučeno je da se kviz organizuje onlajn.
- S obzirom da je kviz bio revijalnog karaktera, sve je prošlo u duhu dobre zabave. Simbolični pobednik je dečak Mateo iz Španije. Naši đaci su veoma zadovoljni. Ovim je završen ovogodišnji Evropski kviz novca. Naredni će biti sledeće godine za novu generaciju od 13 do 15 godina, kaže dr Sredojević, koja je Ekonomskoj školi uručila zahvalnicu.
M.F.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa