Info

11. avgust 2011.11. avg 2011.
ŠABAČKI LETNjI FESTIVAL

OSETI SE SLOBODNIM

U nedelju počeo ŠLF a trajaće do 12. avgusta kada će ga zatvoriti nastup zagrebačke grupe Psihomodo pop. Grad Šabac obezbedio budžet od 8.300.000 dinara. Ovogodišnja produkcija znatno ozbiljnija od prošlogodišnje. Honorari izvođača kreću se od 615.000 dinara za rege muzičara MACKA B iz Londona do 50.000 dinara za “Nežnog Dalibora“ iz Vranja
Šabački letnji festival formiran je kao projekat Grada Šapca 2003. godine i kao takav egzistira već deveti put za redom postavši prepoznatljivi brend našeg grada, kako je prošle srede 3. avgusta, na konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave, istakla Jasminka Ristivojević, predsednica Organizacionog odbora ŠLF, dodavši da ove centralne manifestacije, u vidu koncerata u Tvrđavi na Starom gradu, predstavljaju jedan od retkih festivala ovog tipa.
Prošla godina je bila odskočna daska i rekordna po broju posetilaca, ali i po pozitivnim reakcijama muzičkih kritičara i novinara koji su posetili festival kako iz zemlje tako i iz inostranstva pa ne čudi činjenica da je ove godine produkcija znatno ozbiljnija. Grad Šabac je ovoga puta izdvojio sredstva od 8. 300. 000 dinara koji će ovaj festival podići na viši nivo.
- Ove godine imamo izuzetno kompaktan program. Šest koncertnih dana gde će se predstaviti ekskluzivno po prvi put na festivalu jedan međunarodni izvođač rege muzičar Macka B, Britanac koji je već trideset godina najuticajniji. Tako da će nam to biti uvođenje u neku veću kategoriju festivala ““ rekla je Ana Lazić, producent ŠLF.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa