18. jun 2020.18. jun 2020.
Advokat je najbolji za gradonačelnika
TOMA FILA I DR RADISAV ŠĆEPANOVIĆ POSETILI GRADSKI ODBOR SPS-A

Advokat je najbolji za gradonačelnika

“Bilo bi dobro da gradonačelnik bude advokat, jer će to mnogo dobro biti i za Šabac” - rekao je Toma Fila. “Želim da ne samo kroz svoju profesiju, koju uspešno obavljam, pokušam da rešim narasle probleme u gradu i svih građana ovog grada” - naveo je Aleksa Ignjatović
Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u sredu su posetili advokat Toma Fila i prof.dr Radisav Šćepanović državni sekretar u Ministarstvu zdravlja. Razlog posete je podrška koaliciji SPS-JS na izborima i njihovom kandidatu za gradonačelnika Aleksi Ignjatović.
Gosti iz Beograda pre odlaska u stranačke prostorije prvo su obišli Advokatsku kancelariju Ignjatović, sa kojima je Fila porodični prijatelj.
-Došao sam da pružim podršku kolegi da postane prvi čovek grada. Ne postoji profesija koja bolje zna ljude od advokature. Da je sreće da u ovoj zemlji svuda bude advokat gradonačelnik. Mi radimo sa narodom. Najbolje znamo “s koje strane vetar duva”. Svakog je moguće prevariti sem advokata. Bilo bi dobro da gradonačelnik bude advokat, jer će to mnogo dobro biti i za Šabac, a bilo bi dobro da i predsednik Vlade bude advokat, rekao je Toma Fila.
Aleksa Ignjatović je naveo da mu je velika čast što je istaknuti advokat posetio njihovu kancelariju, GO i grad Šabac, što je podržao njegovu kandidaturu i prepoznao vrednosti koje kao koalicija nude biračima. Potvrdio je reči svog starijeg kolege da advokati dobro znaju probleme grada i građana i istakao je da je to upravo razlog njegovog kandidovanja.
- Želim da ne samo kroz svoju profesiju, koju uspešno obavljam, pokušam da rešim narasle probleme u gradu i svih građana ovog grada. Naš cilj je da pozitivnom kampanjom pokažemo da imamo prave ljude i prava rešenja za određene probleme koji grad pritiskaju. Takođe nam je cilj i da profesijama, koje su bez razloga ukaljane, vratimo dostojanstvo. Ne samo advokatima, nego kompletnom pravosuđu, ali i lekarima, veterinarima, inženjerima, rekao je Ignjatović.
Eminentni hirurg, prof. dr Radisav Šćepanović izjavio je da je sa velikim zadovoljstvom došao u Šabac da pruži podršku predizbornim aktivnostima SPS-a. Smatra da je to partija koja je poznata po svojim doslednim idejama koje decenijama baštini i bori se za njih.
-Jedna od tih ideja je borba za besplatno zdravstvo, ali i za besplatno školstvo. Svedočili smo, u neposrednoj prošlosti, uspešnosti organizacije zdravstvenog sistema u Srbiji, pogotovu primarne zdravstvene zaštite. Želeo bih da naglasim i ulogu, ne samo humane medicine , nego i veterinarske medicine. Šapčani su imali lokalni primer, gde je Veterinarsko specijalistički institut dao veliki doprinos suzbijanju koronavirusa, jer su izuzetno brzo odreagovali i pružili u infrastrukturi ono što je nedostajalo. Primarna zaštita, u kojoj su učestvovali naši drugovi, naši kadrovi, pomogli su u velikoj meri. Prezadovoljan sam što će Šapčani imati priliku da upoznaju ove mlade ljude koji su nova snaga, nova energija i koji će sigurno, u bliskoj budućnosti, doneti Šapčanima ono što im pripada, rekao je dr Šćepanović.
Dr Saša Filipović, potpredsednik SPS-a i član Glavnog odbora naveo je da je SPS poznata po tome što je, sa Srpskom naprednom strankom, organizovala zdravstveni sistem koji je odoleo pandemiji korone, sa najmanje zaraženih u regionu.
-Mi u Šapcu smo vrlo brzo izašli u susret svim našim pacijentima i obolelima. Postojale su mere izolacije kojih smo se svi mi zdravstveni radnici pridržavali, kao i svega što je propisao Institut za javno zdravlje “Batut”. Odmah smo uveli u svoje ordinacije maske, vizire, skafandere. Radilo se uz maksimalne mere zaštite, kako pacijenata, tako i zaposlenih. To je i dovelo do toga da ne bude mnogo obolelih. Ovaj zdravstveni sistem je doveo do toga da Srbija normalno funkcioniše. SPS se zalaže za razvoj i unapređenje zdravstvenog sistema i otvaranje poglavlja u pregovorima za priključenje Evropskoj uniji usmeravaju nas ka daljem razvoju.


“Glas Podrinja” zaslužio pohvale
Novinarstvo se takođe našlo među ukaljanim profesijama, a lokalni mediji označeni kao pristrasni i neko ko ne prati dešavanja u odboru Srpske napredne stranke, koji nas ne poziva na konferencije, niti želi da odgovara na naša pitanja. Ipak, koalicioni partneri imaju nešto drugačije mišljenje.
-“Glas Podrinja” je pozitivno odgovorio na svaki naš poziv. Ispratio je našu kampanju i sve što smo želeli da kažemo građanima. Iskoristio bih priliku da na tome zahvalim kompletnoj ekipi “Glasa Podrinja”, rekao je Aleksa Ignjatović.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa