18. jun 2020.18. jun 2020.
Neraskidiva veza Šapčana i Save
Reka značajno mesto sve sugrađane

Neraskidiva veza Šapčana i Save

Proslavljeni rukometaš i trener Veselin Vujović u sredu razgovarao je sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem o vikend naselju na Savi gde otklon od užurbanog tempa života nalazi više od 3.000 Šapčana. Kako je istakao čuveni Vuja, zaljubljenik u mirnu Savu, najveći problem sa kojim se susreću u ovom delu grada je nedostatak adekvatne infrastrukture.
-Za pijaću vodu postoji mogućnost da se problem otkloni kopanjem bunara, ali električna energija je ono što ne možemo lako da rešimo i bilo bi od izuzetnog značaja da postoji sanbdevanje istom – rekao je Veselin Vujović.
Tokom susreta gradonačelnik Zelenović je naveo da Šabac razvija poseban projekat Sava park i uz njega Savsku aveniju kako bi pomenuti prostor dobio drugačiju dimenziju za sve sugrađane.
-Zatim sledi uređenje kanalske mreže na dva kanala, kao i izgradnja jednog jezera naspram vikend naselja. Prostor koji se nalazi sa strane nasipa koji ide ka reci nije u nadležnosti grada, nego „Srbijavode“ – ističe Zelenović i dodaje da značajan broj Šapčana svoje vreme provodi uz reku i brine o životnoj sredini je važna činjenice vredna pohvale i ponosa.
-Veoma sam zainteresovan da ovu inicijativu koju je izneo i pokrenuo naš uvaženi rukometaš i trener Veselin Vujović snažno podržimo kao grad i u najkraćem vremenskom roku utvrdimo šta može da se uradi kako bi svakodnevni i vikend život bio što kvalitetniji za sve one koji vole Savu. Sagledaćemo status izgrađenih objekata u ovom delu i na osnovu toga preduzeti dalje korake. Plan je da uradimo i produžetak asfalta koji je stigao do Kočinog kanala u vrednosti oko 15 miliona dinara i to je samo deo aktivnosti.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa