18. jun 2020.18. jun 2020.
Estetika, funkcionalnost i bezbednost
UREĐENjE ULICA MILOŠA OBILIĆA

Estetika, funkcionalnost i bezbednost

Uređenje ulica u investicionom ciklusu započetom pre 15 meseci nastavlja se u ulici Miloša Obilića, gde je urađen trotoar od ulice Oslobođenja do Braće Nedića. Narednih dana asfaltiraće se ova ulica i to od Koste Abrašević do ulice Oslobođenja.
Zbog čestih incidenata na raskrsnici ulica Braće Nedić i Miloša Obilića planira se uzdizanje asfalta kako bi se usporio saobraćaj. Takođe, ivičnjaci će biti spušteni na više mesta kako bi se olakšao pristup osobama sa invaliditetom i onima koji koriste ortopedska pomagala.
-Od 1962. godine ovde ništa nije rađeno. Tražili smo da se sredi. Komšije su razgovarale sa gradonačelnikom i postignut je dogovor, kaže Slobodan Fahman iz ulice Miloša Obilića.
Slobodanova supruga Mirjana smatra da uzdizanje asfalta treba uraditi i na raskrsnici Miloša Obilića sa ulicom Oslobođenja. Incidenti se često dešavaju. Komšijama bi automobil uleteo u kuću, da nisu imali živu ogradu. Stub za rasvetu su menjali četiri puta jer su udarali u njega, navodi Mirjana Fahman.
Radove je u petak, dok je trajalo postavljanje behatona na trotoaru, obišao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
-Ovo je jako važna ulica, blizu centra grada. Na početku ulice je uređena Sokolana, spoljni teren Sokolane, u prvom delu su urađeni trotoari. Sada su na redu trotoari u drugom delu ulice i asfalt. Na kraju ulice je i park i ovo će biti zaokruženi deo u centru grada, kojim mogu da se ponose svi koji žive u ovoj ulici, ali i svi Šapčani. Za prethodnih 15 meseci uloženo je 15 miliona evra što je rezultiralo time da grad dobije novo lice, da se srede sve ulice. Urađeno je 165 ulica u selu i gradu i više od 100 kilometara asfalta. Nastavljamo dalje. Da još razvijamo Šabac i svaki deo našeg grada. Da omogućimo kvalitetan život u našem gradu. Garantujemo da ćemo u naredne četiri godine bolje nego bilo ko u Srbiji da, zajedno sa svim našim građanima, razvijamo puteve, ulice, vodovod i kanalizaciju. Da budemo ponosni. Da za četiri godine živimo još bolje. Šabac je naš, rekao je gradonačelnik.
Gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave održali sastanak sa žiteljima ulice Miloša Obilića, kako bi se došlo do najboljeg rešenja za bezbednost saobraćaj u ovoj ulici. Ekipa iz JP “Vodvod” pregledala je kanalizacione cevi zbog pritužbi građana da im se izliva kanalizacija kada su velike kiše. Odmah potom se počelo i sa rešavanjem tog problema.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa