18. jun 2020.18. jun 2020.
Kanalizaciona mreža u Popovači
NASTAVLjA SE INFRASTRUKTURNI RAZVOJ MAJURA

Kanalizaciona mreža u Popovači

Devet domaćinstava u ulici Popovača u Majuru dobija kanalizacionu mrežu u dužini od 300 metara. Vrednost investicije je 1,8 miliona dinara, a radove je izvelo JP “Vodovod”. Građane priključak košta 90.000 dinara, u šta je uračunata i izgradnja mreže.
-Izgradnja kanalizacione mreže je jako značajna, ne samo u ovoj ulici, nego u celom Majuru. Uz obećanje gradonačelnika, popravićemo infrastrukturu u celom Majuru. Uradićemo to da nam život bude bolji, pristojniji i lakši, a i približićemo se Šapcu. Mi sebe i doživljavamo kao građane Šapca. Ovom prilikom molim moje sugrađane da pokušamo da što pre i što više pomognemo Majuru da dobije sve ono što zaslužuje, rekla je Svetlana Cvijanović, meštanka.
Zahvaljujući povoljnom aranžmanu sa Poštanskom štedionicom, građani mogu da podignut kredit za ovu namenu i da na 90.000 dinara vrate 100.000 dinara na 36 mesečnih rata, što je na mesečnom nivou oko 230 dinara kamate. Oni koji su u mogućnosti, iznos su platili odjednom.
-Nije bilo lako dogovoriti se, ali ovo mnogo vredi. Čekamo već 10 godina. Nisu uvek svi imali para. Čekao sam da se organizuju komšije i platio sam sve odjednom, kaže Milan Ićitović iz ulice Popovača.
Radove je u četvrtak obišao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima. Gradonačelnik je izneo planove kako da Majur bude još uređenije i bolje mesto za život.
-Trenutno je širenje vodovodne mreže u Majuru stiglo do 2.022 domaćinstva, a kanalizacione do 1.207 domaćinstava. To su veći procenti priključenja nego u Beogradu. Razvoj jednog grada se zasniva na tome kako se razvija svaki njegov deo. Do sada je u Majur uloženo više od 5 miliona evra u različite infrastrukturne projekte. Sada je ovo jedno zaista pristojne mesto za život na tri kilometra od centra grada. Imamo plan da uradimo aveniju od Sokine kafane, preko centra Majura do kružnog toka na Kamičku. Majur će biti ono što i treba da bude - jedno razvijeno mesto. Svi treba da budemo ponosni na te činjenice. Da još razvijamo Šabac i da još razvijamo Šabac. Garantujemo da ćemo u naredne četiri godine, bolje nego bilo ko u Srbiji, odlučujući zajedno sa svima ovde u Majuru, izgraditi vodovodnu i kanalizacionu mrežu, puteve i ulice. Garantujem da ćemo sprovesti najbržu i najjeftiniju legalizaciju u Srbiji: Šabac je naš. Majur je naš, zaključio je gradonačelnik Zelenović.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa