18. jun 2020.18. jun 2020.
NA KRAJU NA BRDO
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

NA KRAJU NA BRDO

Poslednji meč u neuspešnoj sezoni. Uz Rad Šapčani najslabija ekipa. Ostanak u eliti proizvod okolnosti i istovremeno šansa kakva se ne sme prokockati. Sledi prelazni rok
Osim fizičkog uspona, MAČVA nema baš mnogo uspona forme tokom ove sezone. Nije realno očekivati neko značajnije ostvarenje protiv, ne najkvalitetnijeg, ali svakako najorganizovanijeg kluba u Srbiji, posebno kada se uzme u obzir da „crno-beli“ imaju takmičarski motiv borbe za petu poziciju sa ekipom niškog „Radničkog“. Mlade igrače ČUKARIČKOG predvodi Veselinović, izdvajaju se odlični strelci Tedić i Docić, Petrović je prva alternativa na golu, Šapić i Kovač su praktično na svakoj utakmici bili na spisku startne postave, a veliku minutažu ima i naš sugrađanin Veljko Birmančević. Princip „brđana“ je ulaganje u mlade igrače i stalna borba za plasman u evropska takmičenja. U Kupu su izgubili tu priliku, nada je poslednje kolo Super lige. Interesantno da se Šapčani mogu pohvaliti da u dva meča nisu primili gol od Čukaričkog, ostvarivši pobedu i remi.
MAČVA nije igrala dobro ove sezone i realno je da završi na poslednjem mestu, dok je bodovno, zajedno sa Radom, bila dominantno najslabiji tim. Loše je započelo, prethodno leto su klub napustili neki važni igrači, apsolutno neadekvatne zamene su angažovane u navali, nije bilo ni igre, ni rezultata. Kasnije je usledilo nekoliko boljih reprezentovanja klupskih boja, ali nije uvek to ispraćeno i na semaforu. Uprkos svemu, Mačva ostaje u najvišem rangu i sada je na ispitu rukovodstvo. Jasno je da će o mnogo čemu odlučivati prelazni rok, naravno, uslovljen je budžetom, ali ukoliko ne budemo gledali neku novu Mačvu, drugačiju, naredne jeseni, male su šanse da narednog proleća govorimo o novom opstanku. Sticaj okolnosti je sačuvao mesto, nebitno da li gledate ili ne u zube poklonu, dobijena je prilika koju klub imena i tradicije ovdašnjeg kluba ne sme propustiti.
-Nažalost, često dolaze do izražaja slabosti u našoj igri koje moramo da rešimo. Nismo konkurentni ekipama iz gorenjg dela tabele, to je činjenica i moramo videti šta i kako dalje. Ne ličimo na Mačvu koja je bila na nivou stabilnog superligaša i da bi to vratili moramo imati dobar prelazni rok. Zahtevam agresivnu i brzu igru i nikada ne zameram kada tako nastupimo, čak i kada pretrpimo poraz, ali sam ljut kada smo bledi i neubedljivi – rekao je Dragan Aničić, trener „Mačve“.

MAČVA – SPARTAK (S) 1:4 (0:2)
Stadion Mačve. Gledalaca: 500. Glavni sudija: Dragan Čolović (Raška); pomoćnici: Petrović (Užice) i Pašalić (Raška). STRELCI: Zukanović u 74. za Mačvu; Nikolić u 10, Vidaković u 45, Bijelić u 88. i Dunđerski u 90. minutu. ŽUTI KARTONI: Dukić i Adamović (Mačva); Šormaz, Vidaković i Jočić (Spartak).
MAČVA: Gordić, Pejović, Ivić, Jovanović (Ristivojević), Dukić, M. Mijailović, Božić (O. Mijailović), Milinković (Adamović), Marković (Knežević), Mihajlović, Gigić (Zukanović).
SPARTAK: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Vidović, Jočić, Marčić, Šormaz (Urošević), Vidaković (Vujanović), Jovanović (Bijelović), Nikolić (Đurasović).


D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa