11. avgust 2011.11. avg 2011.
DARKO MAŠIĆ VD DIREKTORA TURISTIČKE ORGANIZACIJE BOGATIĆ: U SUSRET “HAJDUČKOJ VEČERI“ 12. I 13. AVGUSTA

AFIRMACIJA TURISTIČKIH MOGUĆNOSTI MAČVE

Mačvanska svadba i takmičenje mladića u hajdučkim disciplinama, nedaleko od Drine u Crnoj Bari, ostaju najvažniji deo tradicionalne manifestacije. Drina, njeno ušće u Savu, etno-kompleksi, ribolov, konjički sport, manastir Ilinje...
Brojne, malo korišćene turističke mogućnosti Mačve, inspirisale su Darka Mašića, diplomiranog geografa iz Dublja i postdiplomca turizma Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu da pokrene inicijativu za osnivanje Turističke organizacije Bogatića.
Među najvažnijim manifestacijama koje novoformirana institucija organizuje uz pomoć opštine i brojnih sponzora je “Hajdučko veče“. Njega, ove godine tradicionalno pripremaju 43. put. Održaće se 12.i 13. avgusta, najvećim delom kraj Drine u Crnoj Bari. I prvo pitanje o kome Mašić govori za “Glas Podrinja“, odnosilo se na predstojeće “Hajdučko veče“.
- Po prvi put ove godine svatovi će krenuti oko 15 časova u fijakerima i čezama iz etno-sela Mačvanski konak u Mačvanskom Metkoviću. Predviđeno je da prođu ovim selom, ulicom Vuka Karadžića i preko Belotića stignu u Bogatić, gde će kao što je uobičajeno odigrati svadbeno kolo . Na ulasku u Sovljak, sačekaće ih hajdučka busija, a u tamošnjem Etno-parku izvešće ceremonijal Mačvanska svadba. Predviđeno je izvođenje mlade iz etno-kuće i svadbeno veselje. Nastavak ovog dela programa je u Crnoj Bari ispred tamošnjeg motela, kaže Mašić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa