18. jun 2020.18. jun 2020.
Mačva bez srpskoligaša
FUDBAL: REGION ZAPADNE SRBIJE

Mačva bez srpskoligaša

Bogatinci ipak u Zoni. Jedno upražnjeno mesto u Srpskoj ligi „Zapad“. Smanjen broj učesnika trećeg ranga. Zonaši na broju 16
Odluka je doneta i iako je sezona prekinuta praktično na polovini, čak šest ekipa je napustilo srpskoligaški rang u grupi „Zapad“. Uprkos specifičnim okolnostima odlučeno je da opstane ideja o smanjivanju brojnosti u Srpskoj ligi „Zapad“, a kako je, kao specifičan slučaj, u istu grupaciju svrstano Smederevo, jedini tim koji je eliminisan u prva dva ranga, sudbina više ekipa, među kojma i MAČVE iz Bogatića je zapečaćena. Uz Bogatince, u odgovarajuću grupu zone će: Mokra Gora, Šumadija (Aranđelovac), Mladi Radnik (Požarevac), RSK Rabrovo i Proleter (Mihailovac).
Tužna istina je da su Šabac i okolina, ukoliko ne bude naknadnih izmena, bez srpskoligaša naredne sezone. Pre dve godine je nestalo Provo, a sada, posle samo jedne sezone nema ni Mačve u trećem rangu. Suviše grešaka, nedovoljno dobro selektovan tim uzeli su danak „crveno-crnima“, a nikada nećemo saznati da li je optimizam pred proleće bio opravdan, tim je izmenjen tokom zime, angažovan i treći trener u sezoni, počelo je pobedom, a onda je stala, ne Mačva, stalo je sve. Na pragu je bila Sloga iz Bogosavca, ali je u poslednjem odigranom kolu poražena u Lajkovcu kome je na taj način prepustila prvo mesto, a ispostaviće se i titulu istovremeno. Gruža, Sloboda Užice, Železničar Lajkovac i Smederevo su novi članovi u ligi, a kako je od promocije odustalo Pomoravlje iz Vlaškog Dola, ostaje jedno upražnjeno mesto i prlika da za njega konkurišu mnogi. Možda bude i dva mesta, ukoliko se Loznica na tenderu za Prvu ligu pokaže kao najbolji ponuđač. Nije svojstvena sportu, ali je potpuno tačna terminologija.
U Kolubarsko-mačvanskoj zoni ostaje 16 ekipa i naredne sezone. Mačva (Bogatić), Mladost (Donji Dobrić) i Rubibreza, jedini debitant, popunili su mesta šampiona, ekipe Železničara, šabačkog RADNIČKOG i Brezovice.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa