25. jun 2020.25. jun 2020.
Zelenović traži  ponavljanje,  SNS proglasio pobedu
LOKALNI IZBORI U ŠAPCU I DALjE BEZ ZVANIČNIH REZULTATA

Zelenović traži ponavljanje, SNS proglasio pobedu

Gradska izborna komisija bez zvaničnih rezultata, ali i rešenja po zahtevu liste koju je predvodio gradonačelnik Nebojša Zelenović za ponavljanjem izbora. SNS proglasila pobedu u noći između nedelje i ponedeljka
Do trenutka zatvaranja ovog broja Glasa Podrinja Gradska izborna komisija nije saopštila nijedan zvaničan podatak o izborima u Šapcu, niti je donela odluku po žalbi liste „ Šabac je naš - Nebojša Zelenović“ za ponavljanjem kompletnih izbora u Šapcu.
Izborna noć u Šapcu je bila više nego zanimljiva. Bez ijedne zvanične informacije bilo iz Gradske izborne komisije bilo iz izbornih štabova.
Tek nešto posle tri sata izjutra, kandidat SNS za gradonačelnika Šapca dr Aleksandar Pajić proglasio je pobedu na lokalnim izborima.
- Sa velikim zadovoljstvom želim da objavim da, posle 20 godina, u Šapcu se menja vlast - rekao je Pajić.
On je dodao da „ova pobeda nije samo na lokalnim izborima već je i apsolutna pobeda na republičkim“.
- Lista sa brojem 1 koja nosi ime Aleksandra Vučića je pobednička i u Šapcu - zaključio je Pajić i dodao da će SNS imati 38 od 69 odbornika u lokalnom parlamentu.
Kasnije se u toku dana pojavila fotografija papira iz GIK na kojem je odštampan rezultat glasanja samo za liste koje su prešle cenzus. Prema tom dokumentu, doduše bez pečata, SNS je osvojila 37 mandata, lista aktuelnog gradonačelnika 23, „Novi tim za Šabac 7, i Ruska stranka i Evropska zelena partija po jedan mandat.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović je na konferenciji za štampu izjavio da njegova lista zahteva ponavljanje izbora na svim izbornim mestima u Šapcu, zbog uočenih suštinskih i formalnih nepravilnosti zbog kojih su bojkotovani parlamentarni izbori u Srbiji.
- Želim da čestitam svim građanima i građankama Šapca koji su imali građansku hrabrost i ljudsku odvažnost da na jučerašnjim izborima slobodno glasaju... Brojne su nepravilnosti na svim biračkim mestima, naš pravni tim sistematizuje te nepravilnosti. Iznećemo sve prigovore pred Gradskom izbornom komisijom tokom dana i popodneva. Tražićemo ponavljanje izbora - rekao je Zelenović.
On je dodao da su nepravilnosti uticale na “suštinsku povredu slobode izražavanja izbornog prava, i nepopravljive povrede izbornog procesa u smislu formalnih prekršaja“, ali nije želeo da precizira kakve su nepravilnosti zabeležene i u čemu su se one ogledale.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa